Hoppa till huvudinnehållet

Kaptenen om den fina starten: "En extra boost"

Publicerad:
Mallbacken och Frida Broström har fått en flygande start i årets elitettan.
Mallbacken och Frida Broström har fått en flygande start i årets elitettan. Foto: Fredrik Finnebråth

Två segrar på bara två matcher är Mallbackens inledande facit i elitettan. Dessutom noll insläppta mål.

Mallbacken har rejält med vind i seglen inför säsongens tredje match på lördag. Nykomlingen Alingsås kommer på besök.

Att värmländskorna inleder en säsong med två raka segrar är inget som sker varje år. Det vet veteranen och lagkaptenen Frida Broström bättre än någon annan.

– Det hör inte till vanligheterna! Men det har gett oss en extra boost i självförtroendet, framförallt med tanke på skador och att vi har haft ont om spelare, säger Frida Broström.

Kaptenen och resten av försvaret har spelat prickfritt, både mot Kvarnsveden i premiären och mot Bollstanäs – noll insläppta mål.

– Defensiven har varit riktigt stabil. Det är i offensiven som vi har haft lite problem. Det har inte varit något skönspel i de två första matcherna direkt, utan vi har krigat och slitit oss till poängen.

Har fokus legat på offensiven i träningen under veckan då?

– Ja, det är klart vi har tränat på det. Vi har tittat på ett par delar i spelet där vi kan bli bättre.

De två segrarna gör att Mallbacken inför helgens tredje omgång parkerar på tredje plats i tabellen. Ettan AIK och tvåan Morön har bättre målskillnad.

På lördag finns chans på ytterligare tre poäng när nykomlingen Alingsås kommer till Strandvallen. Laget har inlett med en förlust och ett kryss.

– Vi vet väl inte så mycket om Alingsås egentligen. Det är en nykomling, och de burkar vara pigga och ge järnet för att slå etablerade elitettanlag som oss.

Avsparken är 15.00 på lördag eftermiddag.

Artikeltaggar

FotbollFrida BroströmMallbackens IF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.