Hoppa till huvudinnehållet

Giganter möts på Mårbacka i augusti

Publicerad:
Två författare med varsin bok om Selma Lagerlöf ska mötas i ett författarsamtal på Mårbacka i augusti.
Två författare med varsin bok om Selma Lagerlöf ska mötas i ett författarsamtal på Mårbacka i augusti. Foto: LäKEROL

Litteraturfestivalen som planerats på Mårbacka i augusti skjuts upp till 2021, men en programpunkt blir av. "Giganternas möte" ska genomföras inför en publik på maximalt 50 personer.

Detta meddelar festivalarrangörerna i ett mejlutskick.

Den 8 augusti ska författarna Anna-Karin Palm och Anna Nordlund mötas för första gången i ett författarsamtal. De har gett ut varsin uppmärksammad biografi om Selma Lagerlöf.

Så här beskrivs författarna och deras böcker i utskicket:

"Anna-Karin Palm skriver med författarens blick på Selma Lagerlöf och frammanar en levande och mångsidig blick av vår stora författare, som än idag förmår sätta världen i rörelse!" Det framhålls också hur hon tar fram människan Selma Lagerlöf med stort frihetsbegär och djärva visioner.

Anna Nordlunds biografi om Selma Lagerlöf heter Sveriges modernaste kvinna, valdes 2018 till vackraste Värmlandsboken. "Ett praktverk om en ikon, en bok man vill ha liggande på vardagsrumsbordet länge, och återgå till om och om igen.”

Biljetter finns på Tickster och den som blir utan får trösta sig med att författarmötet kommer att filmas.

Artikeltaggar

Anna-Karin PalmFestivalerFörfattareLitteraturMårbacka Nöje/KulturSelma Lagerlöf

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.