Storfors kommun leker företagare

Ledare
PUBLICERAD:
Lungsunds pensionat och camping vid Bergslagskanalen Storfors kommun.
Foto: Lisa Olaison

Att kommuner inte skall leka affärsmän illustreras övertydligt av Storfors kommun och den så kallade Lungsundsaffären, som NWT skrivit om (12/6). För fem år sedan köptes pensionatet Lungsund av det kommunala bolaget SMI för 7,8 miljoner kronor. Men intäkterna har uteblivit. Entreprenörer har brottats med lönsamhetsproblem, struntat i att betala hyran och gått i konkurs. Ändå har man skrivit nytt avtal med samma entreprenör. SMI går back med mer än en halv miljon varje år, och har förbrukat 4,5 miljoner hittills, och senare i år behövs nya aktieägartillskott.

Det här håller inte. Detta är inget som Storforsborna skall slänga pengar på. Kommunen måste snarast avveckla engagemanget innan mer pengar rinner ut.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.