Hoppa till huvudinnehållet

Så ska nybygget i Tullholmsviken heta

Publicerad:
Löfberg Fastigheters nybygge i Tullholmsviken har fått ett namn som anspelar på områdets historia.
Löfberg Fastigheters nybygge i Tullholmsviken har fått ett namn som anspelar på områdets historia. Foto: Illustration Brf Södertull

Nu är namnet på den 16 våningar höga fastigheten som Löfberg Fastigheter bygger i Tullholmsviken bestämt.

Precis som Stockholm får Karlstad nu ett eget "Söder". Den nya fastigheten som Löfberg Fastigheter bygger i Tullholmsviken har nämligen fått namnet Södertull.

Namnet anspelar på historian i området.

– Vi plockar upp den anrika historien i både namn och materialval. Områdets historia härstammar från Karlstads industri och sjöfart som en gång i tiden höll till i Tullholmsviken, och därför känns Södertull som ett passande namn. Vi bygger fastigheten i rött tegel, ett material som understryker platsens historia och för den vidare in i framtiden, säger Tomas Rhöse, vd på Löfberg Fastigheter.

Intresset för fastigheten, som rymmer 63 bostadsrätter, ska ha varit stort efter att intresseanmälan öppnade i maj.

– Över förväntan faktiskt! Här bor man i ett modernt och socialt område med Vänern och Stadsträdgården som grannar, och bara några minuters promenad från centrum. Det lockar uppenbarligen många, säger Tomas Rhöse.

Artikeltaggar

Bostad och byggenKarlstadLöfberg FastigheterNyheterTomas RhöseTullholmsviken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.