Hoppa till huvudinnehållet

Pennerborn nekar på lagkaptensfrågan: "Nej"

Publicerad:
Johan Pennerborn håller koll på sina spelare under volleybollturneringen. På lagkaptensfrågan var han kortfattad.
Johan Pennerborn håller koll på sina spelare under volleybollturneringen. På lagkaptensfrågan var han kortfattad. Foto: Tommy Andersson

Färjestad hade under onsdagen en sista gruppaktivitet innan laget får semester under juli månad. Spelarna var indelade i fyra olika lag med varsin lagkapten – Gustav Rydahl, Sebastian Erixon, Jens Westin och Linus Arnesson.

Men tränare Johan Pennerborn menade att valet av kaptener inte är någon fingervisning om vilka som får bära ansvaret på isen i höst.

Så här svarade FBK-tränaren när NWT frågade om kaptenerna:

– Nej, det har inget med det att göra.

Ingenting?

– Nej, inte egentligen.

Både Gustav Rydahl och Sebastian Erixon var dock assisterande förra året. Lagkapten Linus Johansson har lämnat klubben, så en spelare ska få ett C på bröstet innan säsongen startar.

Ejdsell, bäst klädd på Sundsta: "En tröja full i Biltemakôrv""Linkans" knä snart redo för tyngre prövningar
Fullt ös under en av matcherna.
Fullt ös under en av matcherna. Foto: Tommy Andersson

Hetsiga volleybollmatcher

Dagen inleddes på Sundstas beachvolleyplaner där det spelades ett gäng tuffa matcher lagen emellan. Lag Jens Westin gick segrande ur striden med idel segrar som facit – mycket tack vare en storspelande Adam Ginning framme på nät.

– Haha, ja vi ställde fram mig och "Jeppe" (Eliasson) på nät. Vi har lite längd så det funkade bra. Skönt att vinna, säger Adam Ginning.

Den långe östgöten värvades in från Linköping i början på maj, och har sedan dess grillats hårt av lagets fystränare tillsammans med lagkamraterna.

– Jag kom in lite sent, men det har vart rejält hård träning. Det ska bli skönt att njuta lite av sommaren nu under semestern.

Har du hunnit komma in i laget?

– Ja, för fasen. Det har funkat jättebra.

20-åringen, som draftades som nummer 50 totalt av Philadelphia Flyers 2018, ser fram emot SHL-säsongen.

– För oss gäller det att vara så bra förberedda som möjligt, oavsett hur säsongen kommer se ut.

Adam Ginning visade talang på volleybollplanen.
Adam Ginning visade talang på volleybollplanen. Foto: Tommy Andersson

"Pennan" gillar beskedet

Det blev under tisdagen klart att SHL får grönt ljus att köra igång utan publik i september. Något som gladde Johan Pennerborn.

– Det tycker jag är bra för sportens skull. I grund och botten vill ju alla gå och se hockey live, men det finns många människor som kanske inte har möjlighet att ta sig till arenan. Så för sportens skull är jag glad att vi kan köra igång, säger Johan Pennerborn.

Färjestad inleder SHL borta mot Luleå den 19 september.

Artikeltaggar

Adam GinningFärjestad BK HerrGustav RydahlIshockeyJens WestinJohan PennerbornSebastian ErixonSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.