Hoppa till huvudinnehållet

Deckarduo och radioprofil på digitala bokdagar

Publicerad:
Yukiko Duke håller i två av de livesända författarsamtalen från Bokdagarna.

Visst blir det Bokdagar i Dalsland även i år - om än i digital form. Nu är programmet klart och det bjuder på såväl jubileum som författarsamtal.

Den 24 och 25 juli är det dags att koppla upp sig på paddor, mobiler och datorer. Då livesänds de i år 20-årsjubilerande Bokdagarna ut från Åmåls stadshotell - utan publik på plats.

– Allt är upplagt och planerat för att Bokdagar-publiken ska känna igen sig så mycket som möjligt och för att minska smittspridningen, sammanfattar Victor Estby, verksamhetsledare, i ett mejlutskick.

Stor variation

En del författare har bokats om till nästa år och en del av de inbokade spelas in och sänds ut senare, men det är likafullt två varierade bokdagar som väntar den 24 och 25 juli.

 • Martin Schibbye.
  Martin Schibbye. Foto: Magnus Bergström
 • Peter Nyström och Peter Mohlin.
  Peter Nyström och Peter Mohlin.
 • Morgan Larsson.
  Morgan Larsson. Foto: Anna-Lena Ahlström
 • Anna-Karin Palm.
  Anna-Karin Palm.

Invigningstalet hålls på fredagen av Britt Bohlin, rådsdirektör för Nordiska Rådet.

I första författarsamtalet möter sedan Yukiko Duke deckarduon Peter Nyström och Peter Mohlin. De Åmålsbördiga författarna har debuterat i år med en kriminalroman som till stor del utspelar sig på Hammarö.

På lördagen står radioprofilen Morgan Larsson i fokus i förmiddagens samtal och på eftermiddagen är det Anna-Karin Palm och Martin Schibbye som den digitala publiken får möta.

Åmåls stadshotell är även denna gången platsen för författarsamtalen - men ingen publik kommer att vara på plats.
Åmåls stadshotell är även denna gången platsen för författarsamtalen - men ingen publik kommer att vara på plats.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls stadshotellAnna-Karin PalmBokdagar i DalslandDalslandFörfattareLitteraturMartin SchibbyeNordiska rådetPeter MohlinPeter NyströmSommarVictor EstbyYukiko Duke

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.