Stabil helg för kommunen

Publicerad:
Kommunens säkerhetssamordnare och stabschef Michael Björklund konstaterar att helgen tycks ha varit stabil ur covid 19-synpunkt inom Filipstads verksamheter. Foto: Lena Richardson

I länet rapporterades sex nya fall av covid 19-smitta under måndagen, dessutom gick Region Värmland ut med informationen om att ytterligare tre personer i Värmland avlidit till följd av sjukdomen.

I Filipstads kommun har dock stabschefen Michael Björklund fått signaler om en stabil helg i verksamheterna.

På onsdag kommer Filipstad att hålla sin nästa stabsorientering gällande den pågående coronapandemin.

Filipstads stabschef och säkerhetssamordnare Michael Björklund hoppas att mötet kommer att präglas av det stabila läget inom verksamheterna som tycks råda.

– Just nu har jag inte fått så många besked, men på onsdag räknar jag med att ha full koll på allt, säger han om eventuell smitta inom Filipstads kommuns verksamheter.

Vad kommer ni att ta upp på onsdagens stabsorientering?

– Vi kommer att följa rapporteringen av antalet nya fall såklart. Vi kommer göra jämförelser med föregående vecka när det gäller utfallet och se vad det är som har hänt. Skulle det ha skett något under den gångna helgen hade vi självklart redan agerat på det, men jag har inte fått några signaler om att något har hänt - det skulle kunna betyda att vi har ett stabilt läge för tillfället.

Något som han hoppas få mer klarhet kring är kommunens sommaraktiviteter.

– Sommaraktiviteterna är inte riktigt klara, för det skulle komma mer, säger han.

Stabens orienteringsmöten kommer i fortsättningen att hållas en gång i veckan, på onsdagar.

– Men vi kan gå tillbaka till ett läge med fler möten närsomhelst, säger Michael Björklund.

Artikeltaggar

CoronavirusetFilipstads kommunMichael BjörklundNyheterRegion Värmland

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare