Hoppa till huvudinnehållet

Mejerskans invigning blev "spenande"

Publicerad:
Det blev trångt runt träkossan Tora-Bella när hon skulle mjölkas av kommunalråden.
Det blev trångt runt träkossan Tora-Bella när hon skulle mjölkas av kommunalråden. Foto: Morgan Bäckvall

Det var en "spenande" tillställning som utgjorde invigningen av det nya höghuset i Torsby. I så måtto att träkossan Tora-Bella mjölkades av avgående och tillträdande kommunalråd under närvaro av mejerskan från Metbäcken med flera.

I slutet av 2021 ska det sju våningar höga trygghetsboendet Mejerskan stå klart med sina 24 plus en lägenheter, aktivitetslokal och i sin omedelbara närhet till det första höghuset Mejeristen. Byggnationen kostar 56 miljoner kronor.

Mejerskan från Metbäcken, kusin till Mätta-Marit, berättade om sin yrkesroll. Nog har hon vissa drag av en ganska känd komiker.
Mejerskan från Metbäcken, kusin till Mätta-Marit, berättade om sin yrkesroll. Nog har hon vissa drag av en ganska känd komiker. Foto: Morgan Bäckvall

Invigningen inramades av stängsel för att under coronatider ha koll på hur många som gick in. Röda prickar i marken visade hur man skulle hålla avstånd och Torsby bostäders vd Håkan Laack tog till orda:

– Det har blivit lite tradition det här med att bygga hus för vår del. Vi river ju ingenting i Torsby, utan vi bygger. Vi byggde Enen 1 och Enen 2, sedan i Bruksallén där vi byggde Hammaren och Städet. Och nu är vi här och ska köra igång Mejerskan. Det har standarden av ett trygghetsboende, så vi tror att det ska bli lätt att hyra ut, säger Torsby bostäders ordförande Torbjörn Jansson (C).

– Jag tror att Mejeristen har väntat på sällskap. Han ser nog fram emot att få en mejerska.

"Mejerskan" kostar 56 miljoner - markarbeten i maj

Övriga talare var Göran Elm, Elms byggnadsfirma, avgående kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen (S), tillträdande kommunalrådet Peter Jonsson (S) och kommunalrådet Anna-Lena Carlsson (C).

En känd komiker från Metbäcken iklädde sig rollen som mejerska och förklarade att sådana var ansvariga i produktionen förr i tiden innan det var dags för kommunalråden att med spendrag istället för spadtag inviga Mejerskan.

Artikeltaggar

Ann-Katrin JäråsenAnna-Lena CarlssonBostad och byggenGöran ElmKjell Åke AxelssonNyheterPeter JonssonTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.