Chianti är en vinnare igen

Publicerad:
Björn Goop-tränade Chianti tog första segern sedan oktober 2018 under måndagskvällen. Foto: Erica Augustsson

År 2018 blev Chianti tvåa i Svenskt Travderby bakom Who's Who.

Nu är han på gång igen för under måndagskvällen vann han efter en vass avslutning.

Det var uttagningar till Stosprintern i Halmstad och i ett ramlopp till V64-spelet slog Chianti till. Han hade ett sjättespår bakom startbilen och han fick andra par utvändigt samtidigt som loppets favorit Maxus kom till ledningen.

I utgången av den sista kurvan satte Björn Goop in attacken och Chianti kopplade enkelt greppet på Maxus och höll undan för Generaal Bianco utan problem.

Det var ett rent taktiklopp och Chianti, som bland annat delägs av Magnus Nygren, avslutade de sista 400 meterna på 08,2!

Det blev även en tredjeplats med Peter Forsberg-ägde Aramis Bar för Goop under kvällen.

Aramis Bar trea i genrep

Aramis Bar var med i ett fyraåringslopp som ett genrep till Sprintermästaren nästa torsdag. Från sitt fjärdespår bakom startbilen kunde inte Aramis Bar ta sig förbi invändige Armour As i spetskampen utan hamnade som fjärde häst i ett fält där samtliga hästar var placerade på innerspår. Ut på den sista långsidan kom attacken och Aramis Bar avslutade med 09,4/700 meter till sin tredjeplats bakom vinnande Armour As.

Finalen av Stosprintern körs torsdag den 2 juli men det blir utan värmländska deltagare.

Vass Stosprint

Det kan mycket väl bli en hemmaseger genom Gina Mearas, som tränas av Johan Untersteiner. Hon vann sitt försök trots att hon fick trava först i andraspår en bra bit bakom den i spets heta Ies Elisabeth och i finalen valde Untersteiner spår ett.

Men det är en mycket bra upplaga av Stosprintern med flera tänkbara vinnare, till exempel kommer Golden Tricks att bli hårt betrodd. Hon fick en spårfylld inledning innan hon kom till ledningen mitt i loppet och var försökssnabbast med tiden 10,7.

En annan vinnare som imponerade rejält var Sashay My Way från Adrian Kolgjinis formtoppade stall.

Artikeltaggar

Björn GoopHalmstadMagnus NygrenPeter ForsbergTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare