Hoppa till huvudinnehållet

Julia Nilsson ordnade en jätteskräll

Publicerad:
Askö Rite On, nummer tio, och Julia Nilsson spurtade till en skrällseger i V4-2.
Askö Rite On, nummer tio, och Julia Nilsson spurtade till en skrällseger i V4-2. Foto: Lennart Kihlman

Det var ett system som tog hela V4-potten när Arvikatravet körde årets första tävlingsdag.

Den stora skrällen kom av Askö Rite On som tillsammans med Julia Nilsson delade ut oddset 88,46.

– Jag skulle köra ett snällt lopp och hon hade sparat i mål, berättar Nilsson.

Askö Rite On, Lennart Axelsson tränar, hade inte startat på ett år men trots det vann hon den andra avdelningen på V4-spelet. Julia Nilsson smög med som fyra på innerspår och när det blev en lucka dryga varvet från mål smet hon ut i tredje par utvändigt.

I den sista kurvan sattes attacken in och Askö Rite On fångade in ledande Lill Betty precis vid målgång.

– Ägarna sa till mig att köra snällt och de ville se att allt fungerade som det skulle för att kunna starta vidare. Jag tyckte att hon kändes så fin i loppet att jag valde att gå ut i andraspår. Jag trodde att jag hade hunnit fram till seger men Peter Ådefors var inte säker och då blev jag också osäker. Det var sparat i mål då jag inte drog tussarna, berättar Nilsson.

Över förväntningarna

Julia hade även en andraplats tillsammans med kallblodet Frosta bakom Lille Jenta under dagen.

– Så här bra trodde jag absolut inte att det skulle gå då vi hade dåliga startspår – det här var klart över mina förväntningar!

Det vinnande systemet på V4 var inlämnat i Södermanland. Det hade en spik och kostade 990 kronor och det fick 231 123 kronor tillbaka.

Dubbel för Ådefors

Peter Ådefors fick ge sig med Lill Betty men det blev ändå en dubbelseger under dagen.

I det allra första loppet körde han till spets med Morgan Johansson-tränade Bravo Qadir trots ett sjundespår bakom startbilen. Efter en snabb inledning dämpades tempot till 15,7 den första kilometern och därmed hade inte Bravo Qadir något problem att vinna närmast före Timetobelucky.

Ådefors andra seger kom i det åttonde loppet med Orlando Street, en seger som underlättades av att Logical Speed galopperade när det stod och vägde mitt på upploppet.

Det var en av två tränarsegrar för Magnus Jakobsson då Rudolf Lichtenwörther spetsvann med Gracious Class K.W. i loppet innan.

Lyckad helg

Peter Strömberg har haft en lyckad midsommarhelg. Under midsommarafton blev det en tränarseger med Monfalcone i Årjäng och i V4-3 blev det en seger som lånekusk. Den tog han med Frode Larsens Bianca Sisa, som från spets vann med knapp marginal före vasst spurtande Åsens Aragon.

Inför den sista V4-avdelningen hade tre system chans till alla rätt men det var bara ett som hade streck för Jonas Hallstensson-tränade Petunia. Chris Trotter placerade henne i rygg ledaren och trots att det blev sent fritt kunde hon speeda förbi Anotherdewey.

Daniel Schön tog sin andra seger för året när Lucky Point ledde från start till mål i lopp fem.

Andreas Andersson avslutade premiärdagen i Arvika med en spurtseger tillsammans med Marie Björkegrens Lecompte.

Artikeltaggar

Andreas AnderssonArvikaBravo QadirDaniel SchönMagnus JakobssonPeter StrömbergTravV4V5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.