Björn Goop körde världsrekord i Paris

Trav/spel
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Björn Goop tillsammans med stjärnhästen Face Time Bourbon. Arkivbild.
Foto: Kamil Zihnioglu/AP/TT
Prix d’Amerique-vinnaren Face Time Bourbon kunde omöjligen ha stått för en bättre comeback än han gjorde på Parisbanan Vincennes under söndagseftermiddagen.
Björn Goop satt som vanligt bakom den franska travstjärnan som kom i mål på 1.09,4 över 2 100 meter, nytt världsrekord med fyra tiondelar.

Den franska travsporten har placerat merparten av sina största lopp under vintermånaderna, men det finns undantag.

Sommarklassikern Prix René Ballière tillhör den skaran och är det sista stora loppet på Vincennes innan Parisbanan tar sommaruppehåll.

Förutsättningarna var goda med uppehåll och 21 grader, men den där riktiga värmeböljan saknades som ofta kan göra att hästarna springer rekordtider.

Björn Goop har varit ordinarie kusk bakom den femårige hingsten sedan knappt två år tillbaka och vet att det är pengar på banken varje gång han kör superstjärnan.

Söndagens triumf var deras 17:e tillsammans, de övriga tre lopp som Goop kört Face Time Bourbon i har resulterat i välbetalda andraplatser.

Denna gång fick Face Time Bourbon en förhållandevis tuff väg fram till ledningen, men det spelade ingen roll. Vid utgången av slutkurvan lämnade han sina konkurrenter och resterande del av loppet var en ren defileringssträcka.

Kilometertiden 1.09,4 över 2 100 meter innebar nytt världsrekord alla kategorier när det kommer till medeldistanslopp.

Segern var värd 62 250 euro vilket innebär att Face Time Bourbon nu tjänat ihop 1 713 300 euro under sin karriär.

Face Time Bourbon tränas av Sebastien Guarato som nu räknade hem sin femte raka seger i Prix René Ballière.

Emil Persson/TT

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.