Premiärdags för Arvikatravet

Publicerad:
Foto: Mikael Solberger

På söndag kör Arvikatravet sin första av fyra tävlingsdagar för säsongen och precis som för alla andra travbanor i landet är det publikfritt som gäller.

Det är ett breddtrav och vi väljer att spika Eraja Jaam på V4-förslagen.

När det är förmiddagstrav har det gång efter annan visat sig att V4 är den spelform som har högst omsättning och i den tredje avdelningen tror vi att det är dags för Jonas Moberg-tränade Eraja Jaam att ta årets första seger.

Han var senast ute i ett V64-lopp på Färjestad som vanns av Kinky Boots före A Deal is a Deal och även om han var chanslös på segern så avslutade Eraja Jaam med snygga 11,8/700 meter.

Är man lite fräck kan man i stället spika O'Hara Garbo i den andra avdelningen. Hon avslutade mycket bra i skymundan senast efter lite trafikproblem på den sista långsidan och om tur och otur jämnar ut sig så är det Nathalie Blom som sitter bakom vinnaren i V4-2.

Ledningen är guld värd i Arvika med det korta upploppet och vi tror att Splendid Jovijal i V4-1 och Vai Piano i V4-avslutningen har goda chanser att hitta dit.

4 Splendid Jovijal fick ett spårfyllt slutvarv senast och tröttnade till slut. Gången innan hade han vunnit med en lucka i tid då det var gott om sparade krafter i mål. Splendid Jovijal är startsnabb och har bra spetschans i V4-inledningen och ledningen är guld värd i Arvika.

2 Wanna be a Star kan också öppna snabbt och ska tas på allvar från ett bra startspår.

6 Effin Dibs travade det sista varvet på 16,5 i comebacken och hon bör vara med i segerstriden här.

6 O'Hara Garbo hade otur med en trött rygg på den sista långsidan senast men spurten i skymundan var riktigt bra. Hon avslutade strax under 12/400 meter och en liknande avslutning här innebär att det ska vara bra segerchans.

1 Lill Betty inledde karriären på ett bra sätt men nu gör hon den första starten sedan augusti 2018 och hon har även varit struken i en tilltänkt start. Trots det kan hon leda hela vägen från sitt innerspår.

7 Winning Mistress gör årsdebut och kan ta den första segern sedan augusti 2018. Det var för övrigt i just det loppet som Lill Betty gjorde sin senaste start.

3 Eraja Jaam har styrkan som vapen och gillar den långa distansen. Han var senast med i ett V64-lopp som Kinky Boots vann från ledningen och Eraja Jaam avslutade med 11,8/700 meter från tredje par utvändigt. Han känns som en sund tipsetta i V4-3.

12 Zivertson fullföljde bra på innerspår i en snabb avslutning i ett V64-lopp på Färjestad senast. Hittar Peter Ådefors de rätta ryggarna i loppet så biter Zivertsons spurt bra.

1 Bianca Sisa är speedig och har ett intressant läge med innerspåret.

1 Vai Piano var mycket bra när han vann ett breddlopp från ledningen i Årjäng den 2 maj. Ett innerspår i Arvika är inte helt enkelt att försvara ledningen från, men om Vai Piano lyckas att hålla ledningen bör det vara en bra segerchans i V4-avslutningen.

3 Sten Åke gick en snabb sista långsida bakom Bailamos i Lindesberg senast men tröttnade rejält den sista biten. Sten Åke har vunnit flest gånger, sju, i det här loppet och han bör vara med i segerstriden.

5 Anotherdewey kördes invändigt i comebacken senast och bör ha gått framåt formmässigt med det loppet.

Stora systemet (ovan strecket): 5x5x1x8 = 200 rader.

Lilla systemet (halvfet stil): 5x1x1x5 = 25 rader.

Artikeltaggar

ArvikaJonas MobergNathalie BlomTravV4V5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare