Hoppa till huvudinnehållet

Här kan det byggas en ny sportarena

Publicerad:
Så här ser en av skisserna på den nya padelarenan ut.
Så här ser en av skisserna på den nya padelarenan ut. Foto: Mondo Arkitekter

Bryggudden Arena. Så kan namnet på Löfberg fastigheters senaste satsning i Karlstad bli. Fem padelbanor inomhus - och kanske en utomhusbana - kan stå klara nästa år.

Intresset för padel är stort i Karlstad. Den senaste tiden har flera aktörer etablerat sig och nu satsar även Löfberg fastigheter på sporten:

– Vi har tittat på en sådan här satsning i flera år, men nu har vi tagit steget och lämnat in en bygglovsansökan för att bygga en hall med inriktning mot padel, säger Tomas Rhöse, vd för Löfberg fastigheter.

Populär sport

Arenan döps till Bryggudden Arena och placeras på fastighetsbolagets egen fastighet, kallad Briggen 4.

– Det är en tomtyta som vi äger och som vi inte hittills byggt någonting på. Vi tänker oss fem padelbanor inomhus och möjligen en utomhusbana, säger Tomas Rhöse.

Tomas Rhöse är vd för Löfberg fastigheter som planerar för en padelhall på Bryggudden i Karlstad.
Tomas Rhöse är vd för Löfberg fastigheter som planerar för en padelhall på Bryggudden i Karlstad. Foto: Håkan Strandman

– Vi tror att det här kan bli en rolig pusselbit för att fortsätta att utveckla området. Vi tror både att den här typen av aktivitet passar området, padel är ju väldigt populärt, men också att det centrala läget lockar en annan kundgrupp; även om det finns fler hallar så är intresset så stort att det finns plats för en till.

Själva arenan ska inte Löfberg fastigheter driva själva:

– Vi har haft dialog med en aktör under en längre tid och när allt är påskrivet och klart kommer vi tillsammans presentera ett koncept kring arenan, som känns väldigt intressant, säger Tomas Rhöse.

Under förutsättning att allt faller på plats är tanken att bygget kan påbörjas i höst.

Hur lång tid tar det att bygga arenan?

– Vi räknar med att färdigställandet tar 9 till 12 månader. Förutom själva banorna blir det en reception och någon slags servering.

Själva bygglovsärendet är ute på remiss till och med den 24 juni.

– Vi får återkomma med fler detaljer om bygglovet går igenom, då kan vi tillsammans med aktören berätta mer, säger Tomas Rhöse.

Artikeltaggar

Bostad och byggenBrygguddenInre hamnLöfberg FastigheterNyheterPadelTomas Rhöse

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.