Phoebe Bridgers - En drabbande samling livsbetraktelser

Skivor
PUBLICERAD:
Phoebe Bridgers musik rymmer både humor och döden.

Hon vet hur man berättar en historia, den gode Phoebe Bridgers. Och hon vet ännu mer hur man sätter fingret på de känslor som berättelserna väcker i henne, och i förlängningen även i oss som lyssnar. Punisher är en drabbande skiva, full av en torrt krass humor i vardagsbetraktelser och funderingar över döden och all annan skit vi människor ska behöva stå ut med.

Att Bridgers har nämnt författaren Joan Didion (vars bok Ett år av magiskt tänkande är ett måste för alla som någon gång drabbats av sorg) som en inspirationskälla, är fullt logiskt. Det finns samma skärpa i detaljerna, och samma förmåga att fånga det oerhörda i det lilla, och de små egenheterna i det stora. Och så skriver hon fantastiska melodier också, förstås. Det skadar inte, precis.

Bästa låt: I know the end

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.