• idag
  9 juli
  17°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Norah Jones - Angelägen svalka

Skivor
PUBLICERAD:

Norah Jones

Pick Me Up Off The Floor
(Blue Note)

Den som spar, hen har. I Norah Jones fall, överblivna låtar så det räcker till ett bländande album. Jones upptäckte att de hörde ihop och nu får de träda fram i ljuset. Albumet växer med varje lyssning, en eventuell nackdel i dagens snabba samhälle.

Ljudlandskapet river ner och bygger upp. I Heartbroken, Day After ger crescendot huvudpersonen ett jävlar anamma som befriar från hjärtesmärtan och på samma sätt skiftar perspektivet i Hurts To Be Alone.

Jones artikulerar varje ord så tydligt, även i viskningarna, vilket gör att man inte kan annat än lyssna. Hennes styrka ligger i historieberättandet, och hur hon väver varje låt. Här får alla instrument glänsa, även om pianot och sången är förhärskande. Det här känns angeläget och fräscht, som en svalkande vind en varm sommardag.

Bästa låt: Heartbroken, Day After

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.