Hoppa till huvudinnehållet

Monfalcone skrällde efter toppspurt

Publicerad:
Monfalcone avslutade sylvasst till seger i V65-1 och nu siktar man på en start i V75 i Årjäng den 11 juli.
Monfalcone avslutade sylvasst till seger i V65-1 och nu siktar man på en start i V75 i Årjäng den 11 juli. Foto: Lennart Kihlman /ALN-Pressbild AB

I slutet av april flyttades Monfalcone från Tom Horpestad till Peter Strömberg.

Under midsommarafton tog han sin första seger i den nya regin när han vann V65-1 i Årjäng.

– Det var en femstjärnig insats, berömmer Strömberg.

Det var endast sju hästar som kom till start i Midsommarstayern och Monfalcone hade det sämsta utgångsläget. Från sitt sjundespår löste det sig vettigt när körande Kristian Lindberg hittade tredje par utvändigt och fick rygg på Valetta.

På den sista långsidan blev det en rejäl tempoökning och Valetta blev en bra draghjälp för Monfalcone. In på upploppet var det en bit fram men som vanligt gick Monfalcone rejält hela vägen i mål och avgjorde med kort bit kvar av loppet.

– Vi körde ett lättare jobb i måndags och då såg han magisk ut så vi hade på känn att det var en bra insats på gång. Förhoppningen var att det skulle bli tempo på loppet men det blev kanske inte den körning som jag hade hoppats på och Monfalcone måste ha avslutat väldigt snabbt. Ägaren Tommy Eriksson har en dröm att vinna på V75 i Årjäng så vi siktar på att starta där, berättar Peter Strömberg.

Lite tidsuppgifter på Monfalcone: sista 700 meterna avslutades på 08,7 och sista 400 på 08,5, så visst var det en femstjärning prestation!

Monfalcone var långt ifrån ensam om att imponera den här dagen i Årjäng.

Häftig kallblodsduell

I V65-4 blev det en häftig duell mellan Stilig Karl och Björkemyr Dennis. Från den andra kurvan låg de sida vid sida genom resten av loppet och ingen av hästarna ville ge sig. Terese Carlssons Stilig Karl vann tillsammans med Dagfinn Aarum och ett kraftigt överbetyg delas ut till båda hästarna.

I det andra kallblodsloppet hade vi Furderud Prinsen som vår fidus i V65-omgången då han är startsnabb och hade ett bra startspår. Det var en varning som stämde bra då Magnus Jakobsson körde till tät i en snabb öppning och när han sedan fick dämpa tempot mitt i loppet vann Furderud Prinsen säkert.

Imponerade från dödens

Det var en av två vinster inom V65-spelet för Magnus Jakobsson. Den andra kom tillsammans med egentränade Global Approval som imponerade rejält. Trots ett lopp utvändigt om ledande Up to Joy kopplade Global Approval greppet tidigt och vann lätt på tiden 13,4 över kort distans.

Jakobsson tog en trippelseger den här midsommaraftonen i Årjäng. I det sista loppet ledde han från start till mål med Diana L Olssons Pink Diamond.

I V65-3 gjorde Blue Max Inn debut i regi Björn Goop men med knapp marginal blev han utsvarad av Lovato America i spetskampen och det avgjorde loppet. Erik Killingmo gjorde ett ryck i den sista kurvan och Lovato America stack undan till en överlägsen seger.

Björn Goop tog sedan revansch genom att vinna V65-6 från spets med Giordano Soa.

Artikeltaggar

Årjängs travbanaBjörn GoopDagfinn AarumKristian LindbergMagnus JakobssonPeter StrömbergTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.