• idag
  6 aug
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  24°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  8 aug
  26°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  9 aug
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  10 aug
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Egna fysiska exemplar

Signerat
PUBLICERAD:
Kan se när jag vill.
Foto: Turner Classic Movies via AP

Jag brukar ibland tjata om hur viktigt jag tycker det är att ha ett eget fysiskt bibliotek av böcker och filmer. Jag är så pass gammalmodig att jag inte känner någon lockelse i e-böcker eller ännu inte har känt något behov av strömningstjänster på nätet.

I dessa dagar när alltför mycket censureras eller plockas bort av övernitiska nytalibaner bekräftas min hållning. Borta med vinden och Fawlty Towers må försvinna från olika strömningstjänster, men själv äger jag redan sedan länge fysiska exemplar, och de försvinner inte, om nu inte den nya tidens moralväktare får rätt att bryta sig in och beslagta dem. Där är vi dessbättre ännu inte.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.