Hoppa till huvudinnehållet

Nya siffror: Så många är smittade i din kommun

Publicerad:
På torsdagen presenterade Folkhälsomyndigheten ny statistik över antalet bekräftade fall med covid-19 i landets kommuner.
På torsdagen presenterade Folkhälsomyndigheten ny statistik över antalet bekräftade fall med covid-19 i landets kommuner. Foto: Montage/Arkiv

Antalet bekräftade fall av covid-19 fortsätter att öka i de värmländska kommunerna.

På torsdagen presenterade Folkhälsomyndigheten ny statistik över hur många som har smittats av coronaviruset i kommunerna.

Flest fall har konstaterats i Karlstad där ytterligare 32 fall har konstaterats under den senaste sjudagarsperioden. I Karlstads kommun uppgår det totala antalet bekräftade fall nu till 258.

Därefter följer Kristinehamn med 80 fall, en ökning med 13 fall jämfört med förra sjudagarsperioden, och Arvika med 77 fall, en ökning med åtta fall jämfört med förra sjudagarsperioden.

Efter att fyra kommuner förra veckan passerade 15-fallsgränsen är det ingen ytterligare värmländsk kommun som har passerat 15 fall under den senaste veckan.

Från och med denna vecka redovisas statistiken om bekräftade fall i kommunerna inte av Region Värmland utan av Folkhälsomyndigheten, som uppdaterar sin kommundata varje torsdag.

Den statistik som presenterades av Folkhälsomyndigheten på torsdagen omfattar de fall som bekräftats till och med söndag i vecka 24. De fall som har rapporterats hittills under vecka 25 ingår inte i Folkhälsomyndighetens statistik. Detta gör att antalet fall och ökningen, jämfört med siffrorna från förra veckan, som listas nedan kan avvika från de siffror som presenterades av Region Värmland förra veckan.

Så många fall finns i varje kommun
KommunAntal fallÖkning sedan förra veckan
Arvika77+8
Eda<15
Filipstad63+5
Forshaga36+4
Grums27+11
Hagfors32+9
Hammarö33+3
Karlstad258+32
Kil20+2
Kristinehamn80+13
Munkfors72+13
Storfors<15
Sunne294
Säffle193
Torsby<15
Årjäng<15

Fotnot: Förändringen i tabellen ovan är jämfört med den statistik som Folkhälsomyndigheten presenterade förra torsdagen, varför det kan förekomma avvikelser jämfört med de siffror som presenterades av Region Värmland förra torsdagen.

Artikeltaggar

ArvikaCoronavirusetKarlstadKristinehamnNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.