Hoppa till huvudinnehållet

Europamästaren till start i Höljes

Publicerad:
Fjolårets Europamästare och RallyX Nordic-vinnare, Robin Larsson, är klar för start i Höljes. Foto: Jan-Kåre Rafoss

VM-föraren Robin Larsson är klar för start i Höljes.

Det meddelar Kilsbaserade JC Raceteknik, som nu har sju förare anmälda till rallycrosspremiären RallyX Nordic.

Förutom Robin Larsson handlar det om Mats Öhman, Enzo Ide, Ben-Philip Gundersen, Jimmie Walfridson, Isak Reiersen och Alex Gustafsson. Den förstnämnda kvartetten kommer alla till start i tungviktsklassen Supercar.

– Det är första gången JC Raceteknik kommer ha fyra Supercars på startlinjen, och det blir en häftig uppställning, säger teamchefen Joel Christoffersson i ett pressmeddelande.

Fjolårets Europamästare och RallyX Nordic-vinnare, Robin Larsson, är taggad.

– Det är kul att rallycrossen drar igång igen och det blir full fart direkt skulle jag tro. Man har hunnit bli lite ringrostig sedan sist, men så känner nog de flesta av oss. Jag och teamet kommer göra ett mindre starttest, men bortsett från det blir det rakt in i tävling med den nya bilen. Så vi ser det som bra träning inför att VM drar igång, säger han i utskicket.

Larsson siktar lika högt som vanligt.

– Som vanligt går jag in för vinst, men samtidigt är det svårt att säga. Det blir många bra förare och en tuff konkurrens, Johan (Kristoffersson) till exempel är inte där med målet att komma tvåa. Flera av oss har inget fullt RallyX Nordic-mästerskap att tänka på, men jag tror att många horn kommer växa när det väl är dags.

I Höljes kommer de två inledande deltävlingarna av RallyX Nordic att köras, 2-5 juli.

Artikeltaggar

EKS JCHöljesRallycrossRallyXRobin Larsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.