Hoppa till huvudinnehållet

Vi spikar i V65-avslutningen

Publicerad:

Som traditionen bjuder är det trav i Årjäng på midsommarafton.

I år är det en V65-omgång där de två sista avdelningarna är lunchdubbeln. I den sista avdelningen tror vi att Giordano Soa tar en ny seger.

Björn Goops stall visar en härlig form för dagen och en av alla hästar som har vunnit lopp är Giordano Soa.

Han gjorde den första starten efter ett långt tävlingsuppehåll på Åby den 4 juni och han vann alltså direkt. Den gången körde Goop till ledningen för att släppa men nu tror vi att han kör till ledningen och stannar där in i mål.

Björn Goop är även en del i vårt tvåhästarslås i den tredje avdelningen. Här gör Blue Max Inn den första starten i Goops regi och en titt i det finska lopparkivet visar att det handlar om en riktigt, riktigt bra häst.

Blue Max Inn är startsnabb men har vunnit från andra positioner än spets också. Hittills har det blivit fyra segrar på sju starter och känslan är att han kommer att vinna många lopp i sitt nya hemland också.

Men vi dubblar med Lovato America som vi gillar skarpt och han har till skillnad mot vår tipsetta gett färska formbesked.

Det är med två kallblodslopp på kupongen och det gillar vi.

Det första är V65-2 och här tror vi mest på de norska gästarna. I V65-4 tror vi dock på hemmaseger och ger tipset till Terese Carlsson-tränade Stilig Karl med Dagfinn Aarum före Nelly Jernbergs Troll Tundra som körs av Tom Horpestad.

2 Enzo Am hade inte sin bästa dag senast när han blev utan pengar i ett stayerlopp från tredje par utvändigt. Gången före det satt han fast med rubbet sparat i ett V75-lopp och i starterna före det har Enzo Am varit tvåa bakom Moni Viking och Vikens High Yield. Han gillar den långa distansen och har ett bra läge bakom startbilen – tar han sin välförtjänta seger nu?

1 Barkevious Mingo har nu gjort två lopp efter sitt långa tävlingsuppehåll. I den senaste starten blev han tvåa bakom Only One Winner (som sedan vann på V75 i Östersund i starten efter) och även om han inte kunde hota från dennes rygg så gjorde Barkevious Mingo en bra insats. Nu med två lopp i kroppen borde vinnarformen finnas där.

3 Mellby Glader fick trava utvändigt om Monark Newman senast och orkade inte till slut. Normalt sett är han ett tidigt segerbud här.

7 Lillefrökenbraaum tog spets från ett andraspår bakom startbilen senast och det blev tempo på loppet när utvändiga Riga Viktoria pressade på. Lillefrökenbraaum öppnade 500 meter på 24,0 och varvet på 27,1 men kunde trots det vinna med knapp marginal. Det var en riktigt bra insats och hon får vår tipsetta.

4 Kleppe Nido är fyra år och möter äldre hästar men han ska stå sig bra i konkurrensen. Senast fick han tredjespår fram till dödens och höll bra även om han inte var segeraktuell på upploppet.

10 Harkar spurtade vasst till seger senast och har toppform för dagen.

4 Blue Max Inn gör en mycket intressant debut i regi Björn Goop. I Finland har han visat startsnabbhet, han tog ledningen i en 11-öppning det första halvvarvet för tre starter sedan, men också att han kan vinna lopp när han får attackera bakifrån. Blue Max Inn står billigt inne i loppet då han tävlat om låga prissummor och trots att det är första starten sedan oktober får han tipset.

3 Lovato America spikade vi senast och då vann han lätt från utvändigt ledaren. Han kommer att klättra upp i klasserna och kan vinna på nytt.

6 Scarlet Knightmare var tvåa bakom Astronascente Zac senast efter ett lopp i rygg på honom.

7 Stilig Karl svarade för en fin insats som trea bakom Maxey Melanin och Månbest A.M. på Romme senast. Stil Karl fick då ett lopp i tredje par utvändigt och avslutade med 25,2/700 meter. Trots ett sjundespår bakom startbilen ska det vara bra segerchans här.

3 Troll Tundra fick segerraden bruten senast trots att hon avslutade med 24/700 meter från andra par utvändigt i ett V64-lopp som vanns av Fröyu Birk. Hon är första utmanare till Stilig Karl i våra ögon.

12 Björnemyr Dennis har varit jättebra i sin nya regi men spår tolv är ett tufft utgångsläge.

2 Global Approval har varit ute i lopp som vunnits av Uncle Töll två gånger i rad. I årsdebuten före det kom han till ledningen och tog en enkel seger. Skulle Magnus Jakobsson kunna forcera sin häst till ledningen i ett tidigt skede ska det vara bra segerchans.

8 Awaited gjorde flera bra insatser under vintern och den tidiga våren. Nu återkommer han efter en tävlingspaus på två månader och trots ett åttondespår bakom startbilen på kort distans är han ett givet segerbud.

1 Corona spurtade fullt godkänt i comebacken och bör ha gått framåt med loppet i kroppen.

6 Giordano Soa gjorde den första starten på sju månader senast och han vann direkt. Han tog spets utan problem och sedan släppte Björn Goop till Rally Gunnar. På upploppet vek sedan Goop ner på open stretch och Giordano Soa avgjorde med knapp marginal. Vi tror på en ny seger och spikar Giordano Soa på V65.

4 Nisse Roc vann på ett bra sätt senast. Det är betydligt tuffare motstånd den här gången, men Nisse Roc är bra för klassen.

8 Wanda Classic avslutade bra senast men fick ge sig den sista biten. Chans här trots ett åttondespår.

Stora systemet (ovan strecket): 4x4x2x3x5x1 = 480 rader.

Lilla systemet (halvfet stil): 3x3x2x1x3x1 = 54 rader.

Artikeltaggar

Årjängs travbanaTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.