Sommarens alla utflyktsmål

Publicerad:
Det finns något för alla i Värmland.

Semester på hemmaplan lockar i sommar och det finns fantastiskt mycket att upptäcka i Värmland. Åk upp på Tossebergsklätten, besök gruvorna i Persberg, ta en tur på Lurö eller upplev medelhavskänslan på Kasernhöjden. Det finns något för alla smaker i Värmland.

Alfred Nobels Björkborn – ett populärt besöksmålMedelhavskänsla på KasernhöjdenHistoriens spår i gränskommunernaMed Big hill lodge som utgångspunktTallmon – ett stycke naturskog och tystnad mitt i centrumVilla Furuvik – mer än bara en trädgårdBoda borg satsar på utomhusaktiviteterHär är några tips på vad man kan göra i sommarFrån tunnbröd till kalkbrottRunstenen förmedlade dåtidens nyheterMagiska vyer att upptäcka på LuröKonsten i det offentliga rummetEn tur på hästryggen genom MunkforsSlår ett slag för kyrkogårdsvandringarFotbollsmuseet har många sevärda sakerRövarkulorna - en mytomspunnen platsSkage fyr: varningsfyren som blev en sommaridyllÄt skogspizza på flytbryggan i Gröna dalenDet här kan du göra på Vänern i sommarHemester i historiska miljöerMystik och saga vid GylterudsgrottanHär hittar du 250 sorters rosor – och 15 nya lammKlässbol – en värmländsk idyllBland pizzaugnar, vandringsleder och röda knutarLars-Erik Wall välkomnar gästerna till Bjurbäckens slusscaféUnikt bankmuseum i Östra ÄmtervikPå tur till häst i Öfalla-skogenGråbo håller öppet hela sommaren trots coronaTossebergsklätten: "Ett klassiskt besöksmål"Andlig spis för bilburna21 naturreservat att välja på i SäffleSaluhall, våfflor och pizza när Wiksfors bruk utökarHögbergsfältet – ett minne från en svunnen tidSillegården – ett vuxenkollo med hopp och lekTandläkarpraktik från 1930-taletHyttan har något för både unga och äldreGynnsamt läge ger Älvsbacka behagliga badBerget satsar extra för barn och Sveafallen bjuder mäktig naturTrollvandring med mer äventyr på Berget

Artikeltaggar

SevärdhetSommarTurismVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare