Hoppa till huvudinnehållet

Moskén: "Nu kan vi börja bygga"

Publicerad:
Rauf Ahmadi, ordförande och talesperson för Islamiska kulturföreningen, är glad och lättad. Foto: Mikael Lindblom

– Äntligen! utbrast Rauf Ahmadi i Islamiska kulturföreningen åt beskedet att bygglovet för moskén nu är i hamn.

Efter drygt 20 års kringflyttande i tillfälliga hyrda lokaler är nu Islamiska kulturföreningen i Karlstad så nära en egen samlingslokal de kan komma.

I och med att stadsbyggnadsnämnden på onsdagen röstade igenom bygglovet så kan de snart sätta spaden i jorden.

Beslutet: Ja till bygglov för moskén

– Det är ytterligare ett steg framåt och nu fortsätter vi ta det steg för steg. Vi försöker klargöra allting så att så många som möjligt kan få nytta av moskén, säger föreningens talesperson Rauf Ahmadi.

Vad gör ni först?

– Första steget blir att samla alla föreningar, cirka 12 stycken, som är med och finansierar bygget. Vi får sätta oss runt ett bord och arbeta tillsammans så fort som möjligt så vi kan sätta spaden i jorden. Det är många olika föreningar som vill vara med, säger han.

De partier som ville avslå ansökan var inte nöjda med parkeringslösningen, förstår du deras oro?

– De behöver inte oroa sig för det. Det är egentligen för många platser mot vad vi behöver. Det finns bra kommunikationer med buss nära intill så alla kommer inte ta bilen. Det är under fredagsbönen det kan bli uppemot 600 personer, under veckan är det mellan 30-100 personer som är i lokalen och ber. Vi har 25 parkeringsplatser där vi är nu på Kronoparken och det går bra, säger Rauf Ahmadi.

Artikeltaggar

Islamiska kulturföreningenKarlstadMoskéerNyheterPolitikRauf AhmadiStadsbyggnadsnämnden

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.