Hoppa till huvudinnehållet

Karlstads flygplats blir beredskapsflygplats

Publicerad:
Karlstad flygplats blir beredskapsflygplats.
Karlstad flygplats blir beredskapsflygplats. Foto: Håkan Strandman

Karlstad flygplats blir beredskapsflygplats. Detta efter att en utredning som Trafikverket gjorde i uppdrag av regeringen visar att nuvarande beredskapsflygplatser är viktiga, men att de inte räcker för att svara upp emot samhällets behov.

Översynen gjordes för att säkerställa den allmänna beredskapen för att samhällsviktiga lufttransporter ska kunna utföras oavsett tid på dygnet. Sjukvården är den i särklass största användaren, men även Sjöfartsverket, Polisen och Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap använder dessa flygplatser dygnet runt.

Trafikverkets utredning visar att de nuvarande tio flygplatserna bör utökas med ytterligare minst nio flygplatser, varav Karlstad är en av dessa nya.

- Det är oerhört glädjande att vi nu har möjlighet att få ersättning för den beredskap som vi redan håller, säger Camilla Sperling, vd på Karlstad Airport i ett pressmeddelande.

- Redan idag tar vi emot samhällsviktiga transporter även på nätter och helger när flygplatsen är stängd. Den ökade ersättningen kommer att säkerställa att vi kan ha en öppen flygplats och våra duktiga medarbetare kan fortsätta ta emot denna viktiga trafik, dygnet runt.

Artikeltaggar

KarlstadNyheterTrafikverket

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.