Hoppa till huvudinnehållet

Akut ekonomiskt stöd till bowlingen i Hagfors

Publicerad:
Ska 14 000 kronor i månaden rädda bowlingverksamheten i Hagfors. Det hoppas kommunstyrelsen i Hagfors. Foto: Göran Persson

Kan 14 000 kronor i månaden rädda bowlinghallen i Hagfors? Det är nämligen den summan som kommunstyrelsen klubbat igenom. Stödet ges till föreningen BK Bågen.

Kommunstyrelsen i Hagfors beslutade vid sitt senaste sammanträde om ett akut stöd till BK Bågen i syfte att rädda bowlinghallens verksamhet i Hagfors. På grund av att badhuset är stängt för renovering, och dessutom fördröjs renoveringen, har ägaren WB Bowling lagt ut bowlinghallen till försäljning, vilket NWT har berättat om.

– Det är viktigt för kommunen att bowlingen är kvar. Dels för föreningens skull och för att bowlingen är kopplad till skolan. Diskussionerna med företaget har lett fram till att det vi ser att vi kan göra som kommun är att stötta själva föreningen, säger oppositionsrådet Tomas Pettersson (S).

Holländsk familj vill köpa bowlinghallen

Kommunen har fortsatt dialog om bowlinghallen

Bowlinghallen i Hagfors stängs

Bowlinghallen till försäljning på Blocket

Att pengarna i slutändan kommer att landa i företaget som driver bowlingen är han helt införstådd med, men förklarar att det är till föreningen man kan ge akutstödet. Stödet kan även kopplas till att driva skolans bowlingverksamhet där ett antal elever har bowling i undervisningen.

– Jag tycker det är viktigt att poängtera att vi har ambitioner på att det ska bli NIU (nationellt godkänd idrottsutbildning). Bowlingen är otroligt viktig för skolan att få elever, det engagerar många äldre och är en social aktivitet som är väldigt betydelsefull, inte minst i dessa covid-19-tider, säger kommunalrådet Jens Fischer (OR).

Stödet på 14 000 kronor medges till renoveringen av badhuset blir klar och även om bowlinghallen bytt ägare.

– Det här kanske är sista pusselbiten för att de nya ägarna ska säga ja, men det är försent för oss, säger Joakim Biehl på WB Bowling.

Artikeltaggar

BowlingHagforsJens FischerJoakim BiehlNyheterSportTomas PetterssonWB Bowling

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.