Hoppa till huvudinnehållet

FBK-målvakternas fina gest: Skänker masker till corona-insamling

Publicerad:
Markus Svensson, med masken som auktioneras ut för välgörenhet.
Markus Svensson, med masken som auktioneras ut för välgörenhet. Foto: Tommy Pedersen/TT

Malmö Redhawks målvakt Oscar Alsenfelt och målvaktstränare Henning Sohlberg har startat föreningen "Gör nåt då!". Tanken bakom det är att samla in pengar till en respirator för att hjälpa till med covid-19-situationen i landet.

Flera målvakter, bland annat Markus Svensson, har nu skänkt sina masker till föreningen, som kommer auktionera ut dem.

Markus Svensson har skänkt sin FBK-mask från senaste säsongen till "Gör nåt då!", och pengarna kommer gå oavkortat till insamlingen. Tidigare Färjestadsburväktarna Adam Werner och Jonas "Monstret" Gustavsson har också de skänkt masker.

Werner har skänkt sin rosa mask från tiden i Björklöven och "Monstret" har bidragit med sin från sejouren i Edmonton.

Utöver Svensson har även dessa målvakter skänkt masker: Viktor Fasth, (Växjö), Lars Johansson (Frölunda), Joel Lassinantti (Luleå), Jonas Gunnarsson (Milwaukee), Adam Reideborn (Djurgården), Oscar Dansk (Rögle), Oscar Alsenfelt (Malmö), Niklas Svedberg (Djurgården), Sabina Eriksson (AIK), Jonas Arntzen (Leksand) och Tommy Salo (Frölunda).

Dessutom kommer en signerad matchtröja från Henrik Lundqvist auktioneras ut.

Detta skriver Hockeysverige.

Auktionen på Svenssons mask är i skrivande stund uppe i 4400 kronor.

Markus Svensson fick inte förlängt kontrakt med Färjestad efter säsongen, och är för tillfället klubblös.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyMarkus Svensson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.