Säffles damer nöp tre poäng i den efterlängtade premiären

Publicerad:
Svea Rehnberg kommer för att fira med målskytten Nathalie Wetese. Foto: HP Skoglund

Det är många som har längtat efter att fotbollen ska börja igen och på en väldigt varm söndagseftermiddag var det Säffle och Trollhättans tur att snöra på sig fotbollsskorna igen. Det var den första matchen för det nystartade Säffle SK som lyckades ta hem tre poäng efter en säker 4-1-seger.

– En viktig och bra förstainsats. Det är alltid nervöst i en öppningsmatch när man har fått vänta så länge på att få spela, säger Ebba Rehnberg kapten i Säffle.

Solen stod högt på himlen under söndagseftermiddagen i Säffle, och nu var äntligen fotbollssäsongen igång. Säffle startade matchen med några slarviga passningar som gästande Trollhättan försökte utnyttja, men utan någon utdelning.

Säfflespelarna började komma in i matchen och hittade rätt i sitt farliga djupledsspel som satte press på gästerna. Första målet i matchen kom genom Svea Rehnberg som hittat en lucka bredvid gästernas målvakt. Kort därefter kunde hemmalaget utöka ledningen genom Nathalie Wetese.

– Vi ville gå framåt i matchen och vi har många snabba anfallare som vi kunde utnyttja i djupled, säger Mikael Persson huvudtränare i Säffle.

Tvåmålsskyttarna Svea Rehnberg och Nathalie Wetese.
Tvåmålsskyttarna Svea Rehnberg och Nathalie Wetese. Foto: HP Skoglund

Full fart framåt

Trollhättan pushade på tidigt i den andra halvleken men kunde inte få någon utdelning. Istället tog hemmalaget chansen i den 64:e minuten och utökade till 3–0, återigen av Svea Rehnberg.

Det dröjde inte mer än fem minuter innan hemmalagets Nathalie Wetese utökade till 4–0, assisterad av Svea Rehnberg.

Med 4–0 i baken fortsatte ändå Trollhättan att få in första målet. I den 80:e minuten tar bollen på en Säfflespelares hand i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Från elva meter fick gästerna till slut in bollen i nät och ställningen 4–1.

– Det var skönt att starta med en vinst efter ett så långt uppehåll och se att det vi gjort på träningen även funkade i seriespelet, säger Ebba Rehnberg.

Artikeltaggar

Division 1 norra Götaland, damerFotbollSäffle SK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare