• idag
  17 jan
  -8°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  -4°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Petter och sillstryparna

Skivor
PUBLICERAD:

Petter

Varholmsgatan
(Sony)

Petter känns väl ganska mycket som någon som gillar tanken på att vara en typ av gudfader, eller hur?

Den här skivan är inspelad i Göteborg med en fin uppställning gäster och det märks att Petter trivs med att vara den där som bjuder in. Den enda sillstrypare som rimligtvis saknas är väl Henrik Berggren, men annars finns både Joel Alme och Martin Elisson med.

Det finns något i Almes stämma som skulle kunna få en stenbumling att fälla tårar och när han sjunger om att vänta på en buss som aldrig kommer som är det så otroligt mycket mera knäckande än att vänta på, eh ja, Godot? Sen vore det väl inte ett Petteralbum om inte Eye-N-I dök upp. Älskar hur spåret tillsammans med honom och Franska Trion låter som en sentida men helt logisk jamsession ur Aristocats.

Bästa låt: Barnängens ängar (med Joel Alme)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.