Hoppa till huvudinnehållet

På gång i konsten: här är stora konstkalendern

Publicerad:
På Laxholmen i Munkfors öppnas sommarens utställning på lördag, den 13 juni.
På Laxholmen i Munkfors öppnas sommarens utställning på lördag, den 13 juni.

Här är aktuella utställningar i NWT:s bevakningsområde just nu.

Öppnar i helgen:

Karlstad

Konstfrämjandet Värmland: Biologisk mångfald - konstvandring på Herrhagen. Platsspecifika konstverk finns på elva ställen, från 13 - 26 juni.

Munkfors

Laxholmen visar RecycleArt 2020. Öppnar 13 juni och pågår till 15 augusti. Margareta Sjödin gästutställare. Övriga 20 utställare är Anna Rongedal, Liida Hardner-Larsen, Margaretha Jönsson Wickberg, Susanne Lovén, Kerstin Wikberg-Skog, Margot Lövstrand, Christina Haffling Strandberg, Jenny Christenson, Nenne Westlund, Marie Sandberg, Thomas Christenson, Evert Carlsson, Christofer Blom, John Lundqvist, Adam Hedin, Hans Westlund, Allan Edgar Christensen, Magnus Mellgren, David Tedfeldt, Erik Hjorth.

Pågående:

Arvika

Arvika Konsthantverk visar sommarutställningen I Karins anda från 30 maj - 5 augusti. Gästutställare Gunilla Brander- Smedberg med en serie vävda kuddar inspirerade av Karin Larssons mönsterskatt.

Arvika konsthall: "Den hemliga bygden” är en utställning om mystik, underfundig humor och om gediget hantverk med konstnärerna Göran Eriksson och Michael Sandström. Visas till 27 juni.

Borgvik

Sliperiet visar foto, skulptur, måleri. Utställare: Eva Hild, Anders Petersen, Ingalena Klenell, Peacetu, Gered Mankowitz, Bent Rej, Douglas Kirkland, Frank Stefanko, Gavin Evans, Lorenzo Agius, Norman Seeff med flera. Öppet till 28 augusti.

Borgviks konst och kuriosa visar verk av Birgit Gustafsson (1937-2018). Öppet över sommaren.

Charlottenberg

Biblioteket visar Anna Tuhus: Futurelovers 2020 med textil, foto, text. Öppnar på måndag, den 8 juni, och pågår till 26 juni.

Fengersfors

Not Quite i Fengersfors öppnade 1 maj med 13 utställningar av drygt 50 upphovspersoner. Pågår till och med 13 september.

Karlstad

Galleri Värmland på Herrhagsgatan visar målningar av John Lundqvist under lördagar 6-27 juni.

Lerinmuseet visar vid sidan av Lerins ordinarie utställning en gästutställning med Åke Göransson (1902-1942), Göteborgskolorist.

Konstfrämjandet visar verk av kursdeltagare från Kyrkeruds folkhögskolas konstnärligt projektår. Skyltfönsterkonst - allt ses från utsidan! Utställningen kommer att finnas på plats fram till sista juli.

Värmlands konstnärsförbund ställer ut i skyltfönstret på galleri Konst i Karlstad. Nya medlemmar i förbundet visar sina verk.

Konsthantverkarna i Karlstad visar keramik av Elin Klar, ung keramiker från Forshaga. Vernissage 30 maj, utställningen pågår till 24 juni.

Stadsbiblioteket Karlstad: fotoutställning av Jessica Segerberg, som sommaren 2019 cyklade 258 mil, från Tumba till Tromsö. Pågår till 10 augusti.

Galleri Bergman: Sommarsalong med 12 värmländska konstnärer. Albin Liljestrand, Hampus Karlsson, Joakim Johansson, Björn Nordström, Niki Merimaa, Karolina Nolin, Marie Gauthier, Erik Hjorth, Emilia Snövit Kikic, Håkan Gidebratt, Johannes Wessmark, Thomas Christenson. Pågår till och med 16 juni.

Spisrummet, Centralsjukhuset Karlstad, visar utställningen Vi. Konst av anställda inom Region Värmland. Pågår till 31 augusti. Obs! Öppet bara för besökare till sjukhuset (med kallelse) samt anställda i huset på grund av besöksreglerna i coronatid.

Lysvik

Mormors GlassCafé i Lysvik visar Karina Johansson, måleri, Sunne, Kristina Billing, foto, Östra Ämtervik, Patrik Röhr, foto, Rottneros, Pågår till 26 juni.

Segmon

På Ankans Golfkrog, Segmon, ställer Pernilla Carlsson ut akvareller från 1 maj till 18 oktober.

Sunne

Galleri Björken, biblioteket. Johannes Wessmark visar fotorealistiskt måleri, från 30 maj till 15 augusti.

Galleri Lökboden, Rottneros Park visar Konst i Västs sommarutställning med Linda Åslund Lindvall, Maj-Lis Uller, Piet Scheffer, Marcus Johnsson, Marion Bergsjö, Eva Kaiser Waldenström,Annika Glavstedt, Margareta Sunnemar, Elen Eide, Ingalill Borén. Pågår 30 maj - 30 september.

Sundsbergs gårds konsthall: Svenska konstnärsförbundet, region väst, ställer ut tio värmländska konstnärer. Christina Bryntesson, Karlstad, Maj-Lis Carlsson, Forshaga, Pernilla Carlsson, Grums, Håkan Degerstedt, Filipstad, Siv Äng Robertsson, Sunne, Kerstin Falk, Hagfors, Gunilla Henriksson-Thorin, Kristinehamn, Grete Lindström, Karlstad, Anna-Karin Rosenqvist, Åmotfors och Maj-Lis Uller, Sunne. Pågår till 28 juni.

Säffle

Vattentornet i Säffle har vernissage 5 juni för Anna Lidberg och utställningen Okeanides, med video, ljus, objekt. Musik av Jon Ekström. I entrén visas Gallery 1:10 och en utställning om Vattentornets historia. Pågår till den 19 september.

Med reservation för ändringar!

Uppgifter om utställningar till kalendariet mejlas till kultur@nwt.se.

Här kan du läsa vad NWT skrivit om några av utställningarna i kalendariet:

Lek och allvar möts på konstvandring i stadsmiljöFritt och stort när Laxholmen tolkar återbrukAnna tar en paus från London - hos pappa i CharlottenbergOscar låter husgudarna mötas på SliperietPirrig Lerin öppnar Sandgrund – och samlar familjenHon cyklade 258 mil – här är vad hon hittade längs vägen

Artikeltaggar

ArvikaArvika konsthallBorgvikCharlottenbergFengersforsForshagaGalleri BjörkenGalleri Mats BergmanHerrhagenKarlstadKonstKonstfrämjandetLysvikMunkforsNöje/KulturSäffleSegmonSunne

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.