Mando Diao - Vemodig uppföljare

Skivor
PUBLICERAD:

Mando Diao ligger inte på latsidan. Efter albumsläppet Bang i höstas kommer en fortsättning på dundersuccén Infruset från 2012. Den här gången tolkas inte bara Fröding utan även Karin Boye, Nils Ferlin och egna texter.

Hela albumet är inspelat under enkla former och tog endast fyra dagar att spela in.

Det ska verkligen sägas att Dixgårds röst aldrig låtit så bra som här. Souliga Långsamt passar hans röst perfekt. Ändå är det svårt att sluta jämföra med Infruset som kändes ärligare och betydligt lekfullare. En del beslut är svåra att förstå; instrumentala Kullen vid sjön kunde fått slippa elgitarren till exempel.

Vemodet ligger som en blöt filt över hela albumet även om Sorgen och Stjärnornas tröst, som likt Själens skrubbsår går i tangotakt, har lite mer driv. Resultatet blir ganska vackert, om än ojämnt.

Bästa låt: Långsamt

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.