Hoppa till huvudinnehållet

Friidrotts-SM flyttas inte – blir publikfritt

Publicerad:
Årets SM i friidrott kommer att hållas 14–16 augusti i Uppsala, precis som planerat. Ingen publik kommer dock att tillåtas.
Årets SM i friidrott kommer att hållas 14–16 augusti i Uppsala, precis som planerat. Ingen publik kommer dock att tillåtas. Foto: Pavel Koubek/TT

SM i friidrott ska avgöras precis som planerat, i alla fall tidsmässigt. Arrangörsstaden Uppsala står fast vid de tänkta datumen, 14–16 augusti, trots coronakrisen.

Däremot blir det inte den publikfest man hade hoppats på. Årets svenska mästerskap kommer att avgöras utan publik.

"Samtidigt som det är tråkigt att inte kunna välkomna hela friidrotts-Sverige till Uppsala så känner vi stor glädje över att kunna ge våra elitaktiva en tydlig målsättning med säsongen", säger Uppsalas SM-general Per Måwe i ett pressmeddelande.

Friidrotten har precis som övrig idrott stått i stort sett still de senaste månaderna. Under torsdagen avgjordes "Impossible Games", en av årets första utomhustävlingar av något slags dignitet, utan publik i Oslo.

Artikeltaggar

FriidrottFriidrotts-SM

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.