Hoppa till huvudinnehållet

En välkommen återkomst av The Sounds

Publicerad:
Tillbaka på skiva efter sju år.
Tillbaka på skiva efter sju år.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Sju år har gått sedan The Sounds släppte sitt förra album. Åren har gett dem en skön plattform att ta sats ifrån, och på Things We Do For Love svarvar de ut det bästa från både pop och rock och skapar ett alldeles eget rum av mörkerdans, trevnad och längtan.

Albumet osar av träffsäkra melodier som griper tag och ger en poppig och dansant vibe till hela skivan, även om det varvas med lugnare alster. Maja Ivarssons röst rör sig vant mellan det stillsammare och intimare till det varma dansgolvet. Inledande titelspåret och Safe And Sound bjuder på rullande basslingor och väggar av keyboards och gitarrer. Den atmosfäriska danspulsen landar i drömmig och dystopisk 80-talsdisco i ett rockigt indieformat. I Stay Free är det riffiga gitarrer som är huvudsaken och överlag känns det som att det melodiska soundet hela tiden vilar på en skitigare grund. En välkommen återkomst av The Sounds.

Bästa låt: Home

Artikeltaggar

PopRecensionRockSkivor