Hoppa till huvudinnehållet

Otrygghetsboende

Publicerad:
Äldreboendet Kronogården på Kronoparken stängs med omedelbar verkan.
Äldreboendet Kronogården på Kronoparken stängs med omedelbar verkan. Foto: Lisa Olaison

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Särskilt tryggt har det uppenbarligen inte varit på trygghetsboendet Kronogården på Kronoparken i Karlstad. NWT har skrivit flera avslöjande artiklar om missförhållanden som lett till både lidande och kanske till och med livsfara. I sommar kommer de boende att flytta redan i förtid. Kommunen tillsätter också en extern granskning.

Det kan sannerligen behövas. Hur kan det ha fått gå så här långt? Hur fungerar tillsynen egentligen när det krävdes att en nyanställd sjuksköterska slog larm? Varför gjorde ingen det tidigare? Bristerna har varit systematiska och funnits över tid, från såväl personal som chefer. Så här får man helt enkelt inte behandla våra gamla!

Artikeltaggar

ÄldreboendeKarlstads kommunKronogårdenKronogårdsskandalenLedare