Hoppa till huvudinnehållet

Årjängstravet tar festen hem till publiken

Publicerad:
Så här kan traventusiaster klä sig i sommar. Det är i alla fall vad Årjängstravet hoppas när man försöker dra in lite inkomster på ett trav utan publik.
Så här kan traventusiaster klä sig i sommar. Det är i alla fall vad Årjängstravet hoppas när man försöker dra in lite inkomster på ett trav utan publik. Foto: Årjängstravet

Stortrav blir det i Årjäng i den 11 juli, men det inför tomma läktare.

Nu hoppas arrangörerna att traventusiaster vill fira och heja hemifrån i stället.

För kan inte folket komma till travet så...

Anledningen till de tomma läktarna är såklart den rådande coronapandemin, vilket gör landets travbanor till arbetsplatser och inget mer.

– Det är intäkter vi lever på hela året som vi nu missar. Det är dessutom många som hört av sig och vill stödja oss i dessa tider vilket värmer, säger travbanechefen Johanna Karlin.

Stortravet brukar vara en folkfest i Årjäng, och nu gör travet vad de kan för att upprätthålla detta. För att försöka få in lite av de förlorade intäkterna har man satt samman ett paket med diverse prylar, travprogram samt - en stödbiljett.

– Om vi kan ge våra travälskare "travfeeling" hemifrån när de arrangerar sina egna små folkfester i kombination med deras ambassadörskap tyckte jag det var en utmärkt idé att testa.

Artikeltaggar

Årjängs kommunÅrjängstravetJohanna KarlinNyheterV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.