Hoppa till huvudinnehållet

Snart kan simhallen börja ta form

Publicerad:
I mars berättade Hussein Zeki, fastighetsingenjör och Peter Månsson, samhällsbyggnadschef, om läget för den nya simhallen. Snart kan de börja jobba skarpt med att utformningen av den, om politikerna säger ja till förslaget
I mars berättade Hussein Zeki, fastighetsingenjör och Peter Månsson, samhällsbyggnadschef, om läget för den nya simhallen. Snart kan de börja jobba skarpt med att utformningen av den, om politikerna säger ja till förslaget Foto: Peder Kaldal

Nästa vecka klubbas förmodligen första steget mot en ny simhall i Årjäng.

Förhoppningen är att ha den på plats senast 2022.

Ärendet om principbeslut för den nya simhallen har klubbats i kommunstyrelsen, på måndags väntas det göra det samma i fullmäktige.

Och samhällsbyggnadschefen Peter Månsson säger att det ser bra ut för ett godkännande av Simhallsgruppens förslag, som tagits fram utifrån kommunens behov.

– Det innebär en 25-metersbassäng, en bassäng med höj- och sänkbart golv och en liten barndel. I förslaget ligger också ett gym och träningsdel med omklädningsrum.

Rekommendationen är också att platsen för den nya simhallen blir samma plats som för den gamla.

Snart ny fas

Det förslag som nu ska behandlas på fullmäktiges möte är det som kallas nummer två.

Det är ingen större skillnader mellan de tre förslag som simhallsgruppen tagit fram. Det som sticker ut är att det i det tredje förslaget fanns en relaxavdelning.

Skulle ett principbeslut fattas kring den nya simhallen går kommunen sedan in i nästa fas.

– Blir det ett ja så har vi funktioner och plats, nästa steg blir hur vi ska bygga och vad det blir för peng.

En ny simhall finns med i budgeten för 2021–2023, men är inräknad redan för de två första åren.

– Det är planen. Arbetsgruppen har gjort ett bra jobb och vi har satt upp målsättningarna för hur vi vill ha det. Nu ska det bara hålla i ekonomin, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Schützer (S).

Bygger tillsammans

I kommunstyrelsen var alla partier överens om förslaget, men vad gäller budgeten så vill oppositionen skjuta upp ett beslut till hösten, i och med det rådande läget.

Den nya simhallen ska byggas i partnering, alltså tillsammans med företagare i bygden.

– Vi har haft många sådana och är vana. Det är också viktigt att få med de lokal företagen, eftersom det är de som kommer att stå för servicen när det är klart, säger Peter Månsson.

När NWT skrev som simhallen i april fanns funderingar på att eventuellt bygga i korslimmat trä.

– Det får vi se, vi vet inte hur prislappen blir med det än.

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängs kommunDaniel SchützerNyheterPeter MånssonSimhall

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.