Hoppa till huvudinnehållet

Regionen kan ta fram plan för att hantera vårdskuld

Publicerad:
Hälso- och sjukvårdsnämnden föreslås säga ja till ett förslag från Vänsterpartiet om att ta fram en plan för hur den vårdskuld som pandemin orsakar ska hanteras och minimeras.
Hälso- och sjukvårdsnämnden föreslås säga ja till ett förslag från Vänsterpartiet om att ta fram en plan för hur den vårdskuld som pandemin orsakar ska hanteras och minimeras. Foto: isabell Höjman/TT

Vänsterpartiet vill se en plan för hur Region Värmland ska hantera och minimera vårdskulden som orsakas av coronapandemin.

Hälso- och sjukvårdsnämnden föreslås säga ja till förslaget.

I ett politiskt initiativ skriver Vänsterpartiets Anna Hammar att vården har gjort ett bra jobb för att ställa om och klara pandemin. Men åtgärderna gör också att mycket planerad vård måste ställas in och då uppstår en vårdskuld.

Tillförordnade direktören: "Vi kommer att få hantera en vårdskuld"

Vänsterpartiet föreslår att Region Värmland tar fram en plan för hur den här vårdskulden ska hanteras och minimeras.

Nu föreslås hälso- och sjukvårdsnämnden säga ja till förslaget. Vid sitt möte på tisdagen är förslaget till beslut att ge regiondirektören i uppdrag att ta fram en plan för vårdskulden.

Artikeltaggar

Anna HammarCoronavirusetHälso- och sjukvårdsnämndenRegion VärmlandSjukvårdVänsterpartietVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.