Hoppa till huvudinnehållet

Nu har KBAB:s nästa bygge påbörjats

Publicerad:
Reporter Peder Kaldal
Peder Kaldal
peder.kaldal@nwt.se
Det klassiska "första spadtaget" togs denna gång av Sam Carlsson (arbetschef på Peab), Andreas Pettersson (styrelseordförande KBAB), Carin Skarman (vd för KBAB) och Lars Brandelius (chef för fastighetsutveckling på KBAB).
Det klassiska "första spadtaget" togs denna gång av Sam Carlsson (arbetschef på Peab), Andreas Pettersson (styrelseordförande KBAB), Carin Skarman (vd för KBAB) och Lars Brandelius (chef för fastighetsutveckling på KBAB). Foto: Peder Kaldal

Vid lunchtid på måndagen sattes skopor, och spadar, i marken för KBAB:s nya lägenhetsbygge.

Och det i ett av Karlstads mest attraktiva lägen.

– Det är klart att det är spännande med ett så stort bygge i ett attraktivt läge, säger KBAB:s styrelseordförande Andreas Pettersson, innan han sätter spaden i marken intill Packhusallén.

I slutet av 2022 ska det på platsen stå en huskropp som rymmer 132 hyreslägenheter samt KBAB:s nya huvudkontor. Där får man plats med 60 anställda, även om man i dagsläget är runt 50.

– Nu får vi mer ändamålsenliga lokaler, med ett modern kontor. Vilket är viktigt för att ha våra medarbetare kvar, säger Andreas Pettersson.

Vattenutsikt

Lars Brandelius är chef för fastighetsutveckling inom bolaget. Han säger att senast man byggde så många bostäder var vid Sjögången under början av 2010-talet.

– Men då handlade det om sju huskroppar. Här kommer det att bli en blandning med allt från ettor till fyror, med tyngdpunkten på tvåor och treor. Huset kommer att ha nio våningar och högst upp blir det en indragen våning, säger han.

– Så det blir vattenutsikt åt båda håll.

I källaren blir det tvättstuga samt cykelrum. Några andra butik- eller kontorslokaler kommer det inte att bli. Kontraktssumman uppgår till drygt 230 miljoner kronor.

Säkerställer

Runt omkring KBAB:s kommande bygge i Inre hamn, mot Hammaröleden till, tornar husen upp sig. Alla med den gemensamma nämnaren att det är bostadsrätter.

– Alla vill eller kan inte bo i en bostadsrätt, därför är det viktigt att få det här på plats och säkerställa att hyresrätter finns i alla områden, säger Andreas Pettersson.

Det är Peab som kommer att hålla i byggtrådarna.

– Vi är ivriga att sätta igång, vi har varit verksamma här i området i snart 14 år, säger Sam Carlson, arbetschef på Peab.

Artikeltaggar

Andreas PetterssonBostad och byggenInre hamnKarlstadKBABLars BrandeliusNyheterPackhusallénPeab

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.