Hoppa till huvudinnehållet

Golfjuniorer i rekordform

Publicerad:
Samuel Murray och Maia Samuelsson slog banrekord på Sommarro.
Samuel Murray och Maia Samuelsson slog banrekord på Sommarro. Foto: Karlstad GK

Karlstadsgolfarna Samuel Murray och Maia Samuelsson blev etta och tvåa i söndagens juniortävling på Sommarro.

Båda slog banrekord.

Samuel Murray vann tävlingen, som var den andra i serien i Juniorspel i Värmland, på –3 och Maia Samuelsson kom tvåa på –1. De satte herrjunior- respektive damjuniorrekord på banan. Maia slog ut från röd tee och Samuel från gul tee.

Båda har nyligen avslutat sitt första år på golfcollege i USA och kommer att återvända dit för fortsatta studier och golfspel i höst efter en sommar hemma i Värmland.

Både Maja och Samuel är också tidigare vinnare av golftävlingen Jonas Blixt Invitational på Hammarö GK.

Maia vann årets första tävling i Juniorspel i Värmland på Bryngfjorden för tre veckor sedan och gick runt på banrekord då också, personrekordet 65 slag. I mars segrade 17-åringen i den största tävlingen på den amerikanska collegetouren, Hon har verkligen fått en flygande start på 2020.

Artikeltaggar

GolfKarlstad GKMaia SamuelsonSamuel MurraySommarro GK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.