• idag
  28 jan
  -6°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 jan
  -8°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 feb
  -7°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bubbel från Byrån: Självcentrerad dödsruna

Signerat | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Byrån konstaterar att vissa [som Per Gahrton] aldrig missar ett tillfälle att dra upp gamla oförrätter, inte ens inför Gud.
Foto: Andreas Hillergren/ TT
Byrån har ett förslag på skärpning. Intellektuell distansering är inte att rekommendera.

Miljöpartisten Per Gahrton har begått minnesord över den folkpartistiske riksdagsledamoten Gösta John Bredberg (Sydsvenskan 21/5). Och Byrån vill bjuda på ett smakprov. Per Gahrton skriver: ”Gösta John uppträdde, som alltid, som en verklig hedersman och försvarade mig, bland annat 23/11 1979 i Sydsvenskan, mot den häftiga kritik som riktades mot mig av bland annat Sten Sjöholm.”

Byrån konstaterar att vissa aldrig missar ett tillfälle att dra upp gamla oförrätter, inte ens inför Gud.

Löfven räddar semestern

Regeringen upphäver reserestriktionerna. Byrån konstaterar att det sker lägligt till att gäddorna nappar i trakterna runt Örnsköldsvik, där statsminister Stefan Löfven (S) har sin sommarstuga.

Regeringen rasar vidare

Socialminister Lena Hallengren (S) säger att delar av Sverige har gått in i en senpandemisk fas. Byrån noterar att med raserade förtroendesiffror har även den rödgröna regeringen gått in i en ny fas i krisen. Det återstår att se om det också är sent i dess regeringstid.

Skärpning i grupp

Byråns utsände i Stockholms betongklädda city rapporterar att ett gäng demonstranter mot den svenska coronastrategin har siktats. På plakat med liten skrift uppmanade en klunga av missnöjda till hårdare restriktioner. Byrån har ett förslag på skärpning. Intellektuell distansering är inte att rekommendera.

Outredda påståenden

Nyligen släpptes den så kallade Las-utredningen. Och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) kritiserade den redan på förhand. Hon ansåg att utredaren, justitierådet Gudmund Toijer, inte begripit direktiven.

Det finns dock vissa saker som talar emot Nordmarks påstående. Dels har Toijer ett CV som i längd konkurrerar med ett mindre skolbibliotek, så nog kan han läsa. Dels har varken arbetsmarknadens parter eller något annat riksdagsparti noterat avvikelsen.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.