Hoppa till huvudinnehållet

Kulturskolan höll virussäker balkongkonsert

Publicerad:
Hammaröblåset och Drum Corps, från Hammarö kulturskola, bjöd de äldre på ett virussäkert nationaldagsfirande utanför balkongerna i Lillängshamnen.
Hammaröblåset och Drum Corps, från Hammarö kulturskola, bjöd de äldre på ett virussäkert nationaldagsfirande utanför balkongerna i Lillängshamnen. Foto: Lisa Olaison

Det blev ett annorlunda firande när coronaviruset satte stopp för Hammarö kulturskolas traditionella nationaldagskonsert. Då höll elever och lärare istället spelningar utanför balkonger och fönster hos olika trygghets- och äldreboenden på Hammarö.

Tanken bakom det annorlunda firandet var att de äldre, som befinner sig i en riskgrupp, ska kunna ta del av firandet av nationaldagen på ett säkert sätt.

Kulturskolan stannade till utanför flera boenden runt om på Hammarö, bland annat i Lillängshamnen. Där var det grupperna Hammaröblåset och Drum Corps som bjöd på somriga toner inför åskådarna.

– Det är jättekul att det blir av. Vi har övat hela året inför det här, både i skolan och hemma, säger sjätteklassaren Noah, som spelar tvärflöjt.

Artikeltaggar

HammaröKulturskolanNationaldagenNyheterSkoghall

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.