Hoppa till huvudinnehållet

Sundsta-Älvkullen har ett bibliotek i världsklass

Publicerad:
Sundsta-Älvkullegymnasiets bibliotekarier är Eva von Knorring Aineström, Hellen Andersson och Per Boström.
Sundsta-Älvkullegymnasiets bibliotekarier är Eva von Knorring Aineström, Hellen Andersson och Per Boström. Foto: Karlstads kommun

Sundsta-Älvkullegymnasiet har ett skolbibliotek av hög kvalitet, ja rentav i världsklass. På fredagen stod det klart att det får pris - för andra året i rad.

Fackförbundet DIK står bakom utmärkelsen ”Skolbibliotek i världsklass”. Sundsta-Älvkullegymnasiet i Karlstad är en av skolorna som får ta emot utmärkelsen - i år dessutom för andra året i rad.

– Vi har gjort ett utvecklingsarbete på skolbiblioteket där vi arbetar nära elever, lärare och ledning. Allt vi gör är för elevernas bästa, och den här utmärkelsen är ett bevis på att vi har arbetat rätt, säger Hellen Andersson, en av bibliotekarierna i det världsklassade biblioteket.

Viktig röd tråd

DIK har i år tittat extra på skolornas systematiska kvalitetsarbete. Det ska finnas en tydlig röd tråd genom skolans hela verksamhet, från läroplan via handlingsplaner till övergripande mål. Det ska även finnas ett utvärderingsarbete som möjliggör utveckling.

Skolbibliotekets roll för det läsfrämjande arbetet och elevernas medie- och informationskunnighet framhålls också. Karlstads kommun berättar apropå det i ett pressmeddelande att bibliotekarierna Eva von Knorring Aineström, Hellen Andersson och Per Boström är "riktiga inspiratörer när det gäller att öka läsfärdigheten och läsglädjen hos våra elever".

Artikeltaggar

BibliotekDIKGymnasieskolanKarlstadNöje/KulturSkola och utbildningSundstaSundsta-Älvkullegymnasiet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.