Hoppa till huvudinnehållet

Nisse Roc tillbaka som en vinnare

Publicerad:
Nisse Roc som haft stora problem med gaffelbandsskador fixade första seger sedan 2017 då han med sin tränare Michael ”Hson” Larsson var överlägsen under lunchtravet i Årjäng.
Nisse Roc som haft stora problem med gaffelbandsskador fixade första seger sedan 2017 då han med sin tränare Michael ”Hson” Larsson var överlägsen under lunchtravet i Årjäng. Foto: Lennart Kihlman

Michael ”Hson” Larsson har inte så många starthästar i stallet men de han tävlar med gör det bra. Under lunchtravet kom fjärde tränarsegern i år på bara tio försök. Nisse Roc, som vann V75-lopp för drygt tre år sedan, hade en minst sagt lämplig uppgift i ett lopp där comebackande Kent´s Laddie var enda motbudet.

– Jag hade tänkt att lägga mig lugn i dödens men såg att Kent´s Laddie hade problem med travet så då körde jag lite extra i kurvan och då galopperade han, konstaterade Larsson som sedan kunde defilera till överlägsen seger.

Den häst i stallet som just nu är den största stjärnan är Maestro Zon som i torsdags med minsta möjliga marginal åkte på sin första förlust trots 1 12,8a över sprinterdistans.

– Det hade varit banrekord om vi vunnit, informerade Larsson som fick se Björn Goops utlandsfödda Bombus Jet sätta nosen först i sista steget.

Med en så bra häst har ”Hson” en hel del val att göra under sommaren. E3 finns som ett alternativ med Michael är tveksam.

– Han känns inte helt färdig och tappar en del vikt efter loppen. Skulle vi prova att kvala till E3, (vars kval går i Örebro den 15 juni, vår anm) och det går bra så är finalen på Bergsåker och det känns som en för lång resa. Vi tittar också på ett lopp på Solvalla den 17 juni eller om vi ska prova Breeders Crown i Rättvik på midsommardagen, avrundar ”Hson”.

Bättre i år

John Ö Jensen hade ett tungt fjolår med endast en tränarseger men i år har det gått betydligt bättre. Redan fyra segrar till stallet och två av dessa har John själv fixat med Björnemyr Dennis som inledde karriären hos Åmålstränaren genom att vara fullständigt överlägsen i ett breddlopp till 28 gånger pengarna. Den här gången var han mer påpassad, minst sagt, för den sjuåriga hingsten gav nu bara drygt dubbla pengarna.

Det blev en till fem sjättedelar favoritbetonad V65:a för en häst stack ut lite extra. Niclas Benzon skrällde nämligen med 76-oddsaren Souvenir d'Inverne i ett lopp där favoriten Destroyer N.O körd av Magnus Jakobsson fick ge sig kort före mål.

Björn Goop och André Eklundh är de som just nu krigar i championsligan och båda vann lopp under fredagen. Björn vann V65-inledningen med det italienska nyförvärvet Zosima Zag som kördes invändigt i slutkurvan och fick då slagläge på Fixie. Eklundh hade allt under kontroll i V65-avslutningen från dödens med Vichy Grif som var helt ohotad.

Carl Johan Jepson inledde tävlingsdagen genom att fördubbla sin segerskörd på banan då han var först i mål med det norska kallblodet Olav. ”Calle” hade nämligen bara vunnit ett av de 26 lopp han dittills kört i Årjäng under året.

Artikeltaggar

André EklundhÅrjängs travbanaBjörn GoopJohn Ö JensenMagnus JakobssonMichael LarssonNiclas BenzonTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.