Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska åkare i ny satsning

Publicerad:
Anton Persson är en av tre värmländska representanter i Svenska skidförbundets nya satsning.
Anton Persson är en av tre värmländska representanter i Svenska skidförbundets nya satsning. Foto: Darko Bandic

Svenska skidförbundet gör en nysatsning – och i den ingår flera värmländska åkare.

– Vi har sett över strukturen och hur vi bäst kan prioritera det som känns viktigt, säger landslagschefen Anders Byström till förbundets sajt.

Det är Team Svenska Spel det handlar om. En satsning som tidigare år enbart riktat sig till juniorer och U23-åkare men som från och med nu inte kommer innefatta någon särskild åldersgräns.

– Det känns jättebra. Det är ett spännande gäng med ett brett åldersspann. Jag tror man har mycket att lära både av de äldre och yngre åkarna, säger Martina Höök, som är en av teamets fyra tränare.

Klart är också att satsningen kommer att utgå från elitmiljöerna i Falun, Östersund och Umeå.

– Vi har sett över strukturen och hur vi bäst kan prioritera det som känns viktigt – att få en hemmamiljö med samlade resurser, god sparring och stöd från tränare. Universitetsverksamheten i kombination med Team Svenska Spels verksamhet gör att vi kan få fler som utvecklas tillsammans, säger landslagschef Anders Byström.

I denna satsning ingår 22 åkare – däribland värmlänningarna Anton Persson och Marcus Ruus, som båda nyligen petades från utvecklingslandslaget, samt Bores Filip Danielsson.

Förutom Martina Höök ingår Ida Ingemarsdotter, Mattias Nilsson och Andreas Domeij i tränarteamet.

Artikeltaggar

Anders ByströmAnton PerssonFilip DanielssonLängdskidåkningMarcus RuusSK BoreSvenska skidförbundet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.