Hoppa till huvudinnehållet

Politiker i "krismöte" efter Kronogårdsskandalen

Publicerad:
Christian Holm Barenfeld (M), ordförande i Vård- och omsorgsnämnden, har kallat in sina nämndkollegor till ett "krismöte" efter den senaste tidens skriverier om Kronogården.
Christian Holm Barenfeld (M), ordförande i Vård- och omsorgsnämnden, har kallat in sina nämndkollegor till ett "krismöte" efter den senaste tidens skriverier om Kronogården. Foto: Fredrik Karlsson

Under fredagen har Vård- och omsorgsnämnden ett extrainsatt möte. Detta efter allt som uppdagats på vårdboendet Kronogården.

– Vi ska ha en grundlig diskussion om vad som gått fel. Vi i nämnden är lika upprörda som alla andra när de äldre inte får rätt omvårdnad.

Det säger Christian Holm Barenfeld (M), ordförande i Vård- och omsorgsnämnden, och tillägger att det är viktigt att alla ledamöter i nämnden blir uppdaterade på läget.

Vesnas mamma höll på att dö: "Läkaren ville inte skicka henne till sjukhuset"

– Hur har det här kunnat hända och vad bör vi göra för att det inte ska återupprepas? Det är oacceptabelt när våra gamla inte får en omsorg med hög kvalité.

Beslut fanns fattat om att avveckla Kronogården från årsskiftet, men det har inget med den senaste tidens uppdagade händelser att göra. Att det funnits brister har varit känt.

Christian Holm Barenfeld säger att dessa upptäckts under genomgångar som gjorts på Kronogården, men:

– Frågan är hur det trots de insatserna har kunnat fortsätta vara på det här sättet. Det är inte okej. Vi måste se var och hur det har brustit. Vi ska rakt över i kommunen ha den kompetens och de rutiner som våra äldre behöver.

Kan du säga något om vad som kommer att hända nu?

– Jag har några tankar som jag tar med nämnden först, men självklart måste vi gå till botten med det detta och säkerställa att allt följs upp.

Har du pratat med någon boende eller anhörig om Kronogården?

– Nej, ingen har hört av sig till mig, det är lite förvånande. Jag hoppas att de som upplever att det finns brister kontaktar förvaltning och politiker så vi snabbare kan åtgärda dem, säger Christian Holm Barenfeld.

Artikeltaggar

Christian Holm BarenfeldKarlstads kommunKronogårdsskandalenNyheterPolitikVård- och omsorgsnämnden

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.