Mauro Scocco är tillbaka

Skivor
PUBLICERAD:

Bortsett från en julskiva är detta Mauro Scoccos första album sedan 2011. Hans decennium har varit lite tillbakalutat och inte ens när det är dags för en ny skiva sker det med dunder och brak.

Den bara kommer. Den stora glömskan är ett klassiskt skilsmässoalbum i rät linje från Den vassa eggen och Blood on the tracks. Men det är inte en bottenlös sorg Scocco beskriver, han fångar känslorna genom melankoliska betraktelser, fina minnen och vemodiga slingor.

Rösten har givetvis blivit tio år äldre och den låter strävare och djupare. Musikaliskt känner man igen den lätta och smarta pop-pennan och det är fullt av musikaliska referenser som man kan fundera länge kring. U2? Lundell? Ibland får man en känsla av att låtarna har en ännu större potential och alla låtar har inte samma kvalitet som den fullkomligt magnifika Vårt konstverk, men det känns ändå väldigt fint att Mauro är tillbaka igen.

Bästa låt: Vårt konstverk

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.