Hoppa till huvudinnehållet

Konstverk i Sven-Erik Magnussons fotspår

Publicerad:
Reporter Sofie Borg
Sofie Borg
sofie.borg@arvikanyheter.se
Konstverket i Värmskog.
Konstverket i Värmskog. Foto: Grums kommun

För den som vill ta en utflykt i Grums finns sju konstverk att besöka på sju olika platser runt om i kommunen. De stora stålplattorna, smyckade med sångtexter, är en hyllning till Sven-Erik Magnusson.

Konstverken, tillverkade av konstnären Bo Jonzon, är stora plattor av corténstål dekorerade med ett gitarrhuvud och textrader från olika låtar Sven-Ingvars spelade in. De sju verken finns uppställda på platser med koppling till den legendariska Sven-Ingvars-sångaren.

En platta finns vid kyrkan i Borgvik, där Sven-Erik Magnusson spelade tillsammans med sonen Oscar under ett kungabesök. En annan står vid gästhamnen i Liljedal och på andra sidan Ransundet finns ett verk uppställt vid Segmons folkets park där Sven-Ingvars gjorde sin första spelning 1956. I Slottsbron, där Sven-Erik Magnusson föddes, finns två verk uppställda, ett vid badplatsen Mickelsön och ett vid torget. De två ytterligare står i Sveaparken i Grums och vid Liljenäs café i Värmskog.

Alla verk har en gemensam text i nederkant: "Tack för allt, Sven-Erik".

Artikeltaggar

BorgvikGrumsLiljedalSegmonSlottsbronSommarSven-Erik MagnussonSven-IngvarsTurism

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.