Hoppa till huvudinnehållet

Inga nya fall av covid-19 inom hemtjänsten

Publicerad:
Veckan har varit lugn för kommunens vårdpersonal. Sjuksköterskorna har bara testat en person, och hen hade inte corona.
Veckan har varit lugn för kommunens vårdpersonal. Sjuksköterskorna har bara testat en person, och hen hade inte corona. Foto: Ingrid Ramberg

Coronasituationen inom den kommunala omsorgen är fortsatt lugn. Sedan i tisdags har inga nya fall av viruset rapporterats.

Sedan NKP senast uppdaterade sig om smittläget inom kommunens omsorgsverksamheter i tisdags har bara en provtagning genomförts av kommunens sjuksköterskor. Testet var negativt.

– Det har inte hänt något bland våra brukare, peppar peppar, så det känns väldigt skönt, säger Elisabeth Almén Larsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Den enda brukare som är pågående sjuk i covid-19 har fortfarande lindriga symptom.

Elisabeth Almén Larsson är på väg att gå i pension och mitt i överlämningen till den nya MAS:en. Hon säger att det känns extra bra att sluta i en tid när det går bra.

– Vi kämpar så för att skydda de som behöver skyddas mest, vi gör allt vi kan. Det känns skönt att kunna säga att det är lugnt. Nu är det bara att hoppas att det håller i sig, säger hon.

Totalt har tio personer inom kommunens omsorg varit smittade av coronaviruset. Nio av dem har varit hemtjänstbrukare och en bodde på gruppboende för funktionsstöd. Två hemtjänstbrukare avled i covid-19 i början av maj. Sju av de som smittats är friskförklarade.

Artikeltaggar

CoronavirusetElisabeth Almén LarssonHemtjänstKristinehamnSärskilt boendeVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.