Hoppa till huvudinnehållet

Hank von Hell intar Ullevi med värmlänningar

Publicerad:
De värmländska musikerna Nils Jonas Holm och Jonas Skogfält flankerar Hank von Hell på Ullevi.
De värmländska musikerna Nils Jonas Holm och Jonas Skogfält flankerar Hank von Hell på Ullevi. Foto: Pressbild/TT

Två värmlänningar finns med när den norske artisten Hank von Hell ska spela på Ullevi i Göteborg den 15 juni.

– Det var faktiskt jag som tog Håkans plats, skriver artisten till NWT.

Hank von Hell – Hans-Erik Dyvik Husby – slog igenom som sångare i Turbonegro och lämnade gruppen 2010, samma år spelade han Cornelis Vreeswijk i Amir Chamdins porträttfilm. I vintras medverkade han tillsammans med den värmländska operasångaren Karolina Andersson i en uppsättning av "Trollflöjten" på Göteborgs Stadsteater. Parallellt har han haft en karriär som soloartist.

– Värmland. Alltså, Värmland har fan gett mig mer än jag egentligen begärt. Schyssta gig, schyssta fans, schyssta fyllor, ganska oschyssta fyllor… Och även två trogna vapendragare till bandet. Det är fan rätt tufft. Även min producent och låtskrivare A.W. Nine är ju från Värmland, skriver Hank von Hell till NWT.

Flera utsålda konserter med Håkan Hellström var planerade i sommar, alla flyttades till nästa år. Hank von Hells spelning blir den enda på Ullevi i år.

– Det är nästan så man kan tro att Värmland är lite kär i mig faktiskt. Det ska bli riktigt ”gött” som ni säger i Värmland att lira på Ullevi. Det var faktiskt jag som tog Håkans plats, du vet. Men det är cool, Håkan gillar mig. Han är också kär i mig faktiskt. Precis som Värmland och Bengt Alsterlind.

"Fantastiskt kul"

Två av medlemmarna i Hank von Hells band är från Värmland: Nils Jonas Holm och Jonas Skogfält. På scenen går de under namnen Jean Genus och Jones Kelly II.

– Det ska bli fantastiskt kul att göra Ullevi, säger Jonas Skogfält.

– Såklart det blir speciellt att spela inför tomma läktare, det är en ny utmaning. Men vi är professionella så vi levererar oavsett sammanhang.

De båda Karlstadsmusikerna började spela med Hank von Hell via gemensamma bekanta.

– Jag och Nils Jonas har spelat i många Karlstadsband genom åren, bland annat Early to Bed och The Riot. Vi har hängt ihop i många år.

Konserten på Ullevi den 15 juni kommer streamas med start kl 21 och är enligt arrangören en av de största streamade konserterna hittills. Samma datum firar Hank von Hell sin 48 års dag och passar också på att släppa den nya albumet “Dead”.

– Det är häftigt att spela med Hank, fortsätter Jonas.

– Han är en riktig rockstjärna. En legendar i mina ögon. Vi repar för fullt nu trots de speciella tiderna som råder.

Det är mindre än två veckor kvar, nervös?

– Lite pirr i magen! Oavsett hur stor scenen är så finns det sköna pirret finns alltid där, då taggar man till lite extra.

Artikeltaggar

Bengt AlsterlindCornelis VreeswijkCoronavirusetGöteborgHåkan HellströmKarolina AnderssonKonserterNöje/KulturUllevi

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.