Falskt alarm hos Vattenverket – ingen läcka på nätet

Publicerad:
Vattenverket hittade ingen läcka i Åmål. Istället tror man att det rör sig om någon typ av tillfällig storförbrukare av vatten. Foto: Anna Warner

Sedan i tisdags kväll har Vattenverket utrett anledningen till en kraftigt ökad förbrukning på vattennätet i Åmål, men inte hittat någon läcka. Nu är förbrukningen på väg ner igen, och därför kan misstanken om vattenläcka avslås.

– Vi vet inte vad som förbrukat så mycket vatten, men det kan vara någon industri eller vad som helst, säger VA-ingenjör Erik Martinsson.

På torsdag förmiddag fastslog Vattenverket att det inte rör sig om någon läcka. Den kraftigt höjda förbrukningen hade då planat ut till en stabil nivå.

– Vi har försökt utreda vad som orsakade den förhöjda förbrukningen men hittade ingen. Nu när vi följt trenderna och sett att den är på väg ner kan vi se att det inte rör sig om någon läcka, säger Erik Martinsson, VA-ingenjör på Vattenverket.

Stor vattenläcka i Åmål svår att hitta

Vad som orsakade höjningen kan Erik Martinsson bara spekulera i.

– Det finns många saker på nätet, men det kan vara någon industri som förbrukar mycket vatten, eller bara en ökad generell förbrukning. Vi ska utreda saken i efterhand, säger han.

Abonnenterna kan nu återgå till normal vattenförbrukning igen.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunNyheterVattenverk

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare