Hoppa till huvudinnehållet

Två spikar lösningen på V65-gåtan?

Publicerad:

Årjängstravet är värd för V65 under lunchtid på fredag och med en tv-sändning kommer det att bli en fin omsättning.

Vi har två spikar på våra spelförslag.

Det är i den fjärde respektive sjätte avdelningen som vi hittar våra spikar.

I den fjärde avdelningen är vi inne på att det är dags för en ny seger för Lovato America. Vi blev väldigt förtjusta i honom när han vann i Örebro i slutet av april och den starten har följts upp med två bra insatser till utan att han har fått vinna lopp.

Lovato America kan öppna bra från start, han tog till exempel ledningen på Momarken i februari, men det är inte på något sätt säkert att han kommer till ledningen då det finns startsnabba hästar invändigt, till exempel Endwithastar. Men Lovato America behöver inte komma till ledningen för att vinna och med tanke på visad form tror vi att årets andra seger kommer.

För den andra spiken är vi dock inne på att det är spets som gäller. Rapide Frecel höll ledningen med samma förutsättningar senast och nu tror vi att det är dags för den första segern i den nya regin.

Den tredje avdelningen är ett fint kallblodslopp och det kommer att krävas en bra prestation för att vinna.

Tipsettan går till Björnemyr Dennis, som var bra i debuten för John Ö Jensen senast men vi garderar rejält på det stora systemet.

12 Zosima Mag gör den första starten i Björn Goops regi och det bör vara bra segerchans direkt även om hon inte har startat sedan den 17 februari. Hon vann hela fem av 13 lopp förra året och i karriären har hon elva vinster på 30 starter.

14 Gal Gadot Racing gör också första starten på ett par månader och är ett givet motbud.

8 Kent's Laddie gör debut i Anna Björlins träning, tidigare var han hos Stig H Johansson. I kvalat skötte han sig bra en bit bakom den trefaldige miljonären Samo Different Day och det gick fort inledningsvis. Kent's Laddie har tidigare hävdat sig bra i Solvallakonkurrens och känns som en sund tipsetta här.

12 Nisse Roc är en grundkapabel häst som nu har fått två lopp i kroppen efter ett långt tävlingsuppehåll. Trots ett bakspår på tillägg ska han räknas tidigt här.

1 Miranda Star debuterar i ny regi, Christina Tilp, och fick ett bra läge med Björn Goop.

2 Björnemyr Dennis debuterade för John Ö Jensen senast och gjorde det mycket bra. Han kördes till spets i den näst sista kurvan och var överlägsen efter ett slutvarv på 26,5.

8 M.H.Herkules var inte som bäst senast och har fått en kort tävlingspaus. Tidig från springspår på tillägg.

9 Vollanfaks har bra fart för den här klassen och kan runda samtliga från dubbla tillägg.

6 Lovato America tror vi mycket på i det här loppet och spikar på V65. I Örebro den 23 april besegrade han Shadows Yankee och imponerade. Efter det har han travat utvändigt om ledaren två gånger och gjort bra insatser, senast kom han inte förbi Doesn't Matter trots 11,5/500 meter till slut.

9 Shadows Yankee är en härlig travare som vi verkligen gillar. Han är segervan, har tre vinster på fem starter, men har ett bakspår nu.

2 Endwithastar är startsnabb och avslutade fint från tredje par invändigt i ett taktiklopp senast.

7 Destroyer besegrade Gandalf Jaam med knapp marginal efter en rapp spurt på Färjestad den 11 maj. Senast visade han fortsatt fin form som trea efter ett lopp i tredje par invändigt. Från ett springspår får han vår tipsetta.

3 Gandalf Jaam vann lätt från spets i Örebro och var knappt slagen från samma position senast. Jonas Moberg lär försöka komma till ledningen på nytt.

1 Rapide Frecel höll spets utan problem från ett innerspår bakom startbilen senast och öppnade då 11,4/500 meter. Han ledde länge men fick släppa Opalis och Tayson Bi förbi sig den sista biten. Den här gången tror vi att Rapide Frecel leder hela vägen.

3 Prince Tanic gjorde debut i ny regi senast och vann från spets på ett bra sätt. Vi tror dock inte att han tar sig förbi Rapide Frecel den här gången.

7 Vichy Grif avslutade mycket bra, 08,2/700 meter, från kön senast, men det är risk att det blir lite för långt fram på nytt.

Stora systemet (ovan strecket): 7x4x7x1x5x1 = 980 rader.

Lilla systemet (halvfet stil): 5x2x3x1x3x1 = 90 rader.

Artikeltaggar

Anna BjörlinÅrjängs travbanaBjörn GoopChristina TilpJohn Ö JensenJonas MobergTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.