Hoppa till huvudinnehållet

Hon släpper loss värmlänningarnas berättande

Publicerad:
Louise Alvarsson är initiativtagare och projektledare för Värmland skriver. Nu är det dags för femte året i rad, att låta värmlänningarna berätta.
Louise Alvarsson är initiativtagare och projektledare för Värmland skriver. Nu är det dags för femte året i rad, att låta värmlänningarna berätta. Foto: Anton Eriksson

Nu är det dags för en ny upplaga av Värmland skriver - projektet där värmlänningar uppmanas att bidra med sina egna berättelser.

"Aldrig har vi haft så mycket att berätta" skriver projektledaren Louise Alvarsson i rubriken på ett pressutskick om denna den femte upplagan av Värmland skriver.

Hon syftar på covid-19-våren, då många fått sina vardagsliv vända upp och ner. I värsta fall av sjukdom, annars bara av nytänket i att jobba hemifrån, leva isolerat och kanske upptäcka poängen med skogspromenader på nytt. Restriktioner i hur vi får röra oss i landet, även i sommarens lediga tid, gör sitt till.

Skrivande som hjälper

– En del upplever detta som mer frustrerande än andra. Kanske kan skrivandet vara till hjälp då. Att skriva om den här tiden eller att skriva om något helt annat. Skriva för att fördriva tiden, skriva för att må bra, skriva för att berätta, uppmanar Louise Alvarsson.

Värmland skriver 2020 görs i digitalt format:

– Liksom ifjol efterfrågar vi kortare texter som kommer att publiceras på webben. Fem vinnare kommer att utses och presenteras på Värmlands bokfestival, hälsar Louise.

Kravet på texterna är att de ska ha någon koppling till Värmland och att antalet tecken ska vara mellan 1000 och 3000. Deadline är satt till 31 oktober.

Värmland skriver drivs tillsammans med studieförbundet Bilda.

Värmland ska skriva

Artikeltaggar

BildaFolkhälsomyndighetenFörfattareLitteraturNöje/KulturNyheterVärmlands bokfestivalVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.